Pengasas Li Tiantian: Realme mengejar strategi produk “sederhana dan lebih baik”

Li Tiankai, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat teknologi pengguna China realme, mengumumkan:Surat terbukaMenjelang ulang tahun keempat syarikat pada 28 Ogos 2022 dan “828 Fan Festival”.

“Realme kini memasuki fasa pertumbuhan kedua sebagai permulaan, dan pada tahap berikutnya kami akan meningkatkan fokus kami pada pertumbuhan jangka panjang yang disasarkan. Ini bermaksud kami akan lebih fokus pada kualiti produk dan fokus pasaran,” tulis Lee. Dengan kata lain, realme akan mematuhi strategi produk “mudah dan lebih baik” dan strategi “penanaman pasaran”.

Pelaburan R&D realme akan meningkat 58% tahun ke tahun, dengan fokus pada inovasi teknologi. Barisan nombor akan menjadi barisan produk asasnya, membungkus teknologi asas ke dalam pakej yang bergaya dengan tanda harga yang dapat diakses.

(Kredit gambar: realme)

Realme akan melancarkan telefon pintar 9i 5G mereka pada 18 Ogos ini dan siri 10 akan dilancarkan pada suku keempat tidak lama lagi. Dari segi reka bentuk produk, realme akan terus menggunakan corak dan bahan baru untuk membawa produk dengan reka bentuk yang bergaya dan prestasi inovatif kepada pengguna di seluruh dunia. Syarikat itu juga membuka peluang untuk melibatkan peminat dalam proses pengembangan produk AIoTnya, dan dengan usaha bersama, diharapkan dapat melancarkan lebih banyak produk AIoT yang berfokus pada pengguna pada tahun 2023.

Realme akan memfokuskan pada strategi “penanaman pasar”, dengan fokus pada pengembangan dua juta pasar pengiriman, dan membangun pasar inti 15 juta pasar pengiriman dalam tiga tahun. Ini menunjukkan komitmen Realme untuk membina pasukan tempatan dengan pendekatan pemasaran yang lebih tempatan berdasarkan pekerja tempatan, sumber tempatan dan pengetahuan tempatan.

Lihat juga:VP Chase Xu: Realme akan memberi tumpuan kepada pasaran sedia ada

Mengandalkan model ringan aset, saluran pendek dan strategi keutamaan e-dagang, realme juga telah menubuhkan pasukan e-dagang antarabangsa untuk menyatukan pengurusan saluran dan membawa manfaat kepada pengguna global.

Dengan semangatnya’berani melompat’, realme terus menawarkan prestasi canggih dan reka bentuk trendsetter pada harga yang berpatutan untuk golongan muda di seluruh dunia. Didorong oleh penggunaan 5G yang berterusan, realme menjadi jenama telefon pintar 5G yang berkembang pesat di dunia pada suku keempat 2021165%Pertumbuhan tahun ke tahun.