Pendidikan Oriental Baru mengeluarkan jemputan kerja kepada semua guru yang meninggalkan

Baru-baru ini, banyak netizen menyatakan di platform sosialNew Oriental Education, sebuah institusi pendidikan keluarga Cina, mengeluarkan jemputan kerja kepada semua bekas guruPada 21 Ogos, firma itu menjawab bahawa berita itu benar.

Program mini WeChat “New Oriental Education Alumni Classroom” menunjukkan bahawa projek pengambilan pekerjaan disebut “Homing Project”, dan kedudukannya merangkumi tuan rumah, pengarah sepenuh masa projek sekolah menengah, pengurus operasi penjualan, dan perhubungan awam jenama. Lokasi kerja adalah Beijing.

Halaman pengambilan syarikat menunjukkan bahawa kedudukan siaran langsung direkrut untuk “New Oriental Live Room”, bukan untuk” Oriental Optimal”. “New Oriental Live Room” adalah platform promosi produk pendidikan yang baru dibuka. Syarikat itu mengatakan akan membuka lebih banyak pekerjaan di masa depan.

Sebelumnya, New Oriental menjadi topik hangat kerana syarikat itu mengiklankan “tuan rumah dwibahasa yang memperoleh 50,000 yuan ($7,309) sebulan”. Menurut pengenalan platform pengambilan bakat BOSS Smart Employment, kedudukan dalam “Oriental Selection” ini melibatkan pelbagai jenis seperti tuan rumah, operasi, dan perkhidmatan pelanggan, dan beberapa kedudukan ditandai secara khusus sebagai “sangat kurang.”

Langkah-langkah terbaru ini mengikuti periode bergolak yang disebabkan oleh kebijakan “double down” syarikat yang dilaksanakan pada tahun 2021.Pengasas New Oriental Michael Yu, membuat ringkasan akhir tahun 2021 di akaun awam WeChat peribadinya. Dalam ringkasan itu, dia menggariskan bahawa nilai pasaran New Oriental telah jatuh 90%, pendapatan operasi telah menurun sebanyak 80%, 60,000 pekerja telah diberhentikan, bayaran balik tuisyen, pampasan pemecatan pekerja, dan pengajaran Perbelanjaan tunai seperti pembayaran balik sewa telah menyebabkan syarikat kehilangan hampir 20 bilion yuan.

Lihat juga:Pengasas Pendidikan Oriental Baru Yu Minhong boleh membuka sekolah perniagaan elektronik pada masa akan datang

Yu juga mendedahkan bahawa dari tahun lepas hingga sekarang, walaupunPampasan ahli teras yang paling penting dalam syarikatIa telah jatuh sekurang-kurangnya 60% -70% dan tiada siapa yang pergi. Pada 27 Julai, pengumuman syarikat menunjukkan bahawa keuntungan bersih yang dapat diagihkan kepada pemegang saham biasa pada tahun fiskal 2022 adalah negatif AS $1.188 bilion, penurunan tahun ke tahun sebanyak 455.16%, dan pendapatan operasi adalah AS $3.105 bilion, penurunan tahun ke tahun sebanyak 27.39%.