Pembuat RPA asli awan Uniner Technology menerima pembiayaan Siri A

Pembuat Automasi Proses Robot Asli Awan (RPA) Uniner Technology, mengumumkan pada 1 September bahawa ia telah menerima pembiayaan Siri A, yang diketuai bersama oleh Sky9 Capital dan Haochen Capital. Pemegang saham Linear Capital yang ada juga bergabung sebagai pelabur bersama, sementara Yuanhe Capital berfungsi sebagai penasihat kewangan eksklusif.

Uniner Technology sebelum ini menerima pembiayaan malaikat dari Sequoia Seed Fund dan pusingan pra-A Linear Capital.

Apabila kos buruh meningkat, syarikat lebih terdorong untuk menggantikan atau menambah tenaga kerja manusia dengan robot. Logik teras RPA adalah menggunakan perisian untuk mensimulasikan operasi manusia dan menyelesaikan operasi perniagaan yang berorientasikan proses dan berulang untuk melengkapkan atau menggantikan kerja manusia.

Ditubuhkan pada tahun 2021, Uniner Technology mempunyai dua ciri utama dalam barisan perniagaannya. Pertama, ia dibina di atas produk berasaskan awan, longgar, dan modular, yang menurunkan ambang operasi untuk kakitangan perniagaan barisan hadapan. Yang kedua adalah memberi tumpuan kepada bidang menegak dengan kelebihannya sendiri, dan memperoleh pelanggan sasaran dengan lebih tepat melalui format RPA berasaskan senario.

Dari segi seni bina produk tertentu, matriks produk RPA semasa dibahagikan kepada empat lapisan: RaaS (Robot sebagai Perkhidmatan), SaaS, PaaS, IaaS. Sama ada orang perniagaan barisan hadapan atau pemimpin IT, anda boleh menggabungkan modul yang diperlukan secara bebas melalui empat lapisan ini untuk mendapatkan penyelesaian yang diperlukan.

Uniner Technology tampil dengan konsep “Scene Based RPA”. Dengan kata lain, ia didasarkan pada seni bina asli awan dan berfokus pada bidang tertentu, di mana peristiwa frekuensi tinggi digali sebagai modul robot yang dapat digunakan secara bebas yang dapat digunakan pengguna dengan segera.

Dari segi kecekapan, produk RPA berasaskan awan menyediakan keupayaan pengkomputeran yang fleksibel, menghalang kesesakan operasi, dan menghalang perisian antivirus tempatan daripada mengganggu operasi robot. Ini meningkatkan kecekapan operasi.

Lihat juga:Permulaan reka bentuk cip EagleChip menerima dana malaikat $41 juta

Pada masa ini, dari segi pelaksanaan khusus, UNA Technology pertama kali menargetkan industri pan-distribusi, termasuk logistik dan pembuatan. Pasukan ini menghabiskan satu tahun untuk mengembangkan produk tersebut, yang secara rasmi dikomersialkan pada bulan November 2021. Dalam setengah tahun, Uniner Technology telah memperoleh lebih daripada 200 pelanggan kepala berbayar. China juga berjaya mengekalkan pertumbuhan yang stabil setiap bulan walaupun langkah kawalan wabak yang ketat pada tahun ini. Pada masa ini, pasukan ini terdiri daripada kira-kira 100 orang.