Pembiayaan Siri A Netvios melebihi 100 juta yuan

Penerbit permainan VR Netvios mengumumkanIa menyelesaikan pembiayaan Siri A bernilai lebih dari 100 juta yuan (AS $14.8 juta)Dalam pusingan transaksi ini, syarikat menerima pelaburan strategik dari Xunxing Investment, anak syarikat OPPO. Dana baru dilaporkan akan digunakan untuk pelaburan dalam kandungan realiti maya dan operasi pemasaran, serta susun atur ekosistem VRnya.

Selepas pembiayaan ini, Netvios akan tetap fokus pada penyetempatan produk, berusaha untuk mengintegrasikan keperluan pemain China secara organik ke dalam permainan VR teratas dengan memperkasakan kandungan, pemasaran dan operasi. Dengan berbuat demikian, syarikat ini membawa pengalaman VR yang inovatif kepada pemain China.

Sebelumnya, ketika Netvios dipisahkan dari NetEase Games, ia menerima puluhan juta yuan dalam pusingan pelaburan dari Fresh Capital. Dalam satu tahun, Netvios menyelesaikan dua pusingan pembiayaan berturut-turut.Model perniagaannya yang matang dan pertumbuhan yang meletup dalam dua tahun terakhir telah menarik perhatian institusi modal.

Pasukan Netvios berasal dari permainan NetEase dan telah mengusahakan ekologi XR sejak 2016. Pada tahun 2018, pengasas pasukan mengetuai kerjasama antara NetEase dan Survios, pemaju VR luar negara teratas, dan pada akhir tahun 2018, Netvios ditubuhkan untuk memberi tumpuan kepada pengedaran permainan VR.

Lihat juga:NetEase mengupah Tang Hui sebagai pengarah bebas baru

Netvios kini menjadi ejen eksklusif untuk lebih daripada 20 permainan popular di seluruh dunia, memenuhi keperluan pengguna yang berbeza dengan pakej produk yang pelbagai. Permainannya merangkumi pelbagai kategori popular seperti pertempuran, menembak, pengembaraan, dan riadah, termasuk permainan VR muzik popular “Beat Saber” dan permainan VR terbitan HBO IP yang popular “Westworld”.