Pembangun platform sosial Warmo Technology mengumpulkan lebih daripada 20 juta yuan dalam pembiayaan Siri A

Warmo Technology, platform sosial berdasarkan pencocokan dua hala AI untuk Generasi Z, telah menerima pembiayaan Siri A lebih daripada 20 juta yuan (AS $2.97 juta). Pusingan pelabur ini merangkumi Sidewind Games, Xu Yanze, Huimin Investment,36krDilaporkan pada 11 Ogos.

Produk utama syarikat adalah aplikasi WOMO, perisian sosial untuk orang asing generasi Z di Amerika Latin, yang dapat menyediakan pencocokan interaktif masa nyata, ruang sembang, komuniti maya, interaksi audio dan video dan fungsi lain.

Sebab mengapa Warmo mensasarkan pasaran Amerika Latin terutama berdasarkan tiga pertimbangan. Pertama, Amerika Latin mempunyai populasi 650 juta dan liputan Internet melebihi 60%. Kedua, bahasa dan agama Amerika Latin relatif bersatu, mengurangkan banyak perbezaan peringkat produk. Ketiga, pengguna Amerika Latin bersemangat dan terbuka, yang kondusif untuk pengumpulan pengguna yang cepat pada peringkat awal. Pengguna Amerika Latin bersedia untuk menunjukkan diri mereka. Sebagai contoh, ketika membuat foto profil pengguna dalam komuniti dan berkongsi kehidupan seharian, anda biasanya menggunakan foto selfie sebenar, dengan pemandangan atau gambar kartun yang lebih sedikit, dan kurang bergantung pada fungsi kecantikan.

Amerika Latin adalah pasaran baru muncul di mana pertumbuhan Internet tempatan mewakili lautan biru produk perisian sosial. Kelebihan WOMO adalah bahawa ia boleh menjadi lebih tempatan untuk pasaran Amerika Latin. Sebagai contoh, prestasi perkakasan dan persekitaran rangkaian telefon pintar di Amerika Latin pada umumnya buruk.WOMO telah melakukan pengoptimuman yang disasarkan dari segi ukuran perisian dan pendudukan sumber operasi untuk memastikan pengalaman yang lebih baik bagi pengguna tempatan.

Sejak WOMO dilancarkan di Google Play pada Mei 2021, ia telah mengumpulkan lebih dari 5 juta pengguna dan rata-rata jumlah aktif harian telah melebihi 250,000. Dari segi kaedah promosi, Teknologi Warmo bergantung terutamanya pada saluran penghantaran seperti TikTok dan Kwai. Syarikat ini telah menjalin kerjasama dengan lebih dari 1,000 pemimpin pendapat utama (KOL) untuk menjangkau lebih banyak pengguna yang berpotensi.

Lihat juga:NetEase Cloud Music melakukan ujian Alpha untuk aplikasi sosial

Di masa depan, WOMO akan terus berusaha dalam dua dimensi produk dan pasaran. Pada masa yang sama, WOMO juga merancang untuk melancarkan sistem pengimejan maya 3D. Dengan memperkenalkan enjin permainan, pengiktirafan ucapan masa nyata dan teknologi sintesis pertuturan, WOMO secara beransur-ansur akan berkembang ke alam semesta meta.

Warmo kini memberi tumpuan kepada Brazil dan merancang untuk berkembang ke Mexico, Argentina, Colombia dan negara-negara lain pada masa akan datang.