Pemarkahan WeChat Pay melancarkan perkhidmatan penghantaran segera

WeChat Pay Score secara rasmi melancarkan perkhidmatan penghantaran segera pada hari Rabu. Bayaran penghantaran dapat ditolak secara automatik setelah pengguna menghantar bungkusan tersebut. Perkhidmatan ini bertujuan untuk mengoptimumkan pengalaman pengguna dan mengurangkan risiko pendedahan. Penghantar’pick-and-go’ membantu meningkatkan kecekapan pick-up.Di samping itu, taipkan alamat, nombor telefon dan nama dalam kotak sembang anda untuk membuat temujanji.

Jenama utama dalam industri penghantaran ekspres seperti SF Express, JD.com, ZTO Express, Fengchao, EMS, dan Yunda Express semuanya telah dihubungkan.

WeChat Pay Score dilancarkan pada bulan Jun 2020, memberikan pengguna skor yang dikira berdasarkan identiti peribadi, tingkah laku pembayaran dan sejarah pengguna. Setelah pengguna mengaktifkan fungsi sekali, ia dapat digunakan dalam senario aplikasi lain tanpa mengaktifkannya lagi. Pada masa ini, skor pembayaran telah merangkumi lebih dari 1995 perkhidmatan seperti sewa bersama, perjalanan dan pengangkutan, membeli-belah dan hiburan, perkhidmatan kehidupan, dan tempahan penginapan.

Selain itu, mulai sekarang hingga 27 Ogos, pengguna dapat menerima kupon 2 yuan setelah menghantar bungkusan melalui SF Express dan JD.com.

Lihat juga:Tencent menangguhkan pendaftaran WeChat baru kerana peningkatan keselamatan

Setelah bungkusan dihantar, mereka dapat menekan nombor kurir di kotak sembang WeChat, atau memasukkan ‘# Semak Ekspres’ untuk mengesan status penghantaran mereka.