Pelancaran produk baru Motorola dijadualkan pada 2 Ogos

Motorola, jenama telefon pintar di bawah syarikat teknologi multinasional China LenovoDiumumkan pada 22 Julai bahawa persidangan pelancaran produk baru akan diadakan pada 2 Ogos, apabila dua telefon pintar utama akan dilancarkan, iaitu moto X30 Pro dan telefon bimbit yang boleh dilipat moto razr 2022. Kedua-dua telefon baru ini akan dilengkapi dengan sistem Myui 4.0 yang baru dinaik taraf.

Motorola adalah syarikat telekomunikasi multinasional Amerika, tetapi berpecah kepada dua syarikat awam berasingan pada tahun 2011, Motorola Mobility dan Motorola Solutions. Motorola Mobility kemudian diambil alih oleh Lenovo dari China pada tahun 2014.

Motorola mendakwa bahawa sistem operasi Myui 4.0 baru telah dinaik taraf dari segi penglihatan, fungsi perniagaan dan imej. Ikon sistem dan aplikasi yang baru direka termasuk, dan warna sistem boleh disesuaikan mengikut keutamaan pengguna. Fungsi perjalanan pintar juga dapat membantu pengguna merancang jadual perjalanan.

Moto X30 Pro akan dilengkapi dengan pemproses 8+ Qualcomm dan pengecas 125W. Menurut blogger digital China, moto X30 Pro menggunakan skrin melengkung FHD + 144Hz OLED 6,67 inci. Modul kamera belakang terdiri daripada tiga kamera-kamera utama 200MP, lensa 50MP dan lensa 12MP.

Lihat juga:Jenama telefon pintar Lenovo Motorola mengeluarkan model baru siri Moto Edge X30

Telefon pintar yang boleh dilipat, yang disebut moto razr 2022, juga akan dilengkapi dengan pemproses utama Qualcomm 8+. Ia disesuaikan dengan kamera utama 50MP, kamera sudut ultra lebar 13MP dan kamera depan 32MP. Dari segi saiz skrin, ia mempunyai skrin dalaman 6.7 inci, menyokong FHD + dan kadar penyegaran 120Hz, dan juga mempunyai skrin luar 3 inci.