Pelancaran Honor Magic V akan diadakan pada 10 Januari

Pada Jumaat, Honor mengumumkan menerusi akaun rasmi WeiboSyarikat itu akan mengadakan sidang akhbar untuk produk perdana barunya, Honor Magic V, 19:30, 10 Januari, waktu Beijing. Peranti ini akan dilengkapi dengan platform mudah alih Snapdragon 8 Generation 1.

Poster acara pelancaran menunjukkan bahawa Honor Magic V menggunakan penutup belakang perak berjalur menegak, dan modul lensa akan mempunyai tiga kamera yang diposisikan secara menegak di belakang badan telefon. Reka bentuk lensa tengah lebih kecil, sementara skrin luar kelihatan menggali lubang di tengahnya. Sementara itu, modul kamera belakang menunjukkan lensa yang lebih kecil di tengah tetapan tiga kamera, sementara layar luar akan dilengkapi dengan lensa depan.

(Sumber: Kehormat)

Ketua Pegawai Eksekutif Honor Zhao Ming juga menyebut bahawa Magic V akan dilengkapi dengan teknologi engsel nipis yang dipatenkan yang dikembangkan oleh Honor, dan sistem Honor Magic UI 6.0 juga akan dilancarkan dengan Magic V pada acara tersebut.

Sebelumnya dilaporkan bahawa dengan kamera utama berlubang pusat 50 megapiksel, versi unggulan peranti akan mempunyai bateri 5100mAh terbina dalam dan akan menyokong pengecasan pantas 66W. Magic V juga akan menjalankan versi baru sistem Magic UI 6.0 berdasarkan Android 12.

Lihat juga:Telefon pintar lipat Honor Magic V dilancarkan

Baru-baru ini, skrin lipat telah mengatasi pasaran telefon pintar kerana beberapa syarikat telah melancarkan ciri skrin lipat mereka sendiri. HUAWEI baru-baru ini memperkenalkan telefon pintar P50 Pocket Fold Screen manakala OPPO memperkenalkan Find N dengan Fold Screen.