Pasukan kehormatan menstabilkan strategi pasaran India

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) pengeluar telefon pintar China, Honor, George Zhao berkata demikian dalam temu bual dengan media tempatanSTCNPada 22 Julai, syarikat itu mempunyai pasukan di India untuk sementara waktu sebelum menarik diri dari negara itu. Pada masa ini, Honor masih mempunyai rakan kongsi di India dan telah menjalankan beberapa perniagaan dengan mereka. Syarikat itu berharap dapat menggunakan pendekatan yang mantap untuk beroperasi di pasaran India pada masa akan datang.

Menurut akaun Twitter Honor India, tweet terakhir disiarkan pada 29 Mac 2021. Pada akhir tahun 2020 dan awal 2021, beberapa produk Honor tersedia di India, termasuk Watch ES, Pad 5, Watch GS Pro, 9A, MagicBook 15 dan 9X Pro.

Selepas sidang media pada malam 21 Julai, Zhao ditemuramah oleh beberapa media.

Lihat juga:Honor melancarkan komputer riba, tablet, fon kepala baru dan banyak lagi

Menurut data dari organisasi penyelidikan pasaran Canalys, pada suku pertama 2022, penghantaran telefon pintar di daratan China hanya 75.6 juta unit, penurunan dari tahun ke tahun sebanyak 18%. Antaranya, Honor menduduki tempat teratas untuk pertama kalinya dengan penghantaran kumulatif 15 juta unit dan kadar pertumbuhan 205%.

Ketika ditanya mengenai pertumbuhan Honor sejak April, Zhao secara terang-terangan mengatakan: “Pada separuh pertama tahun ini, Honor memperoleh pangsa pasar terbesar di China. Tetapi pangsa pasar bukan fokus utama kami sejak September tahun lalu, kerana untuk Honor Dengan kata lain, memperoleh bahagian pasaran terbesar dalam jangka masa tertentu hanyalah salah satu daripada banyak projek.”

Menghadapi tantangan penurunan permintaan pasar tahun ini, Zhao mengatakan Honor selalu berhati-hati dan akan menunaikan janjinya kepada pengguna walaupun di bawah tekanan yang luar biasa.

Selain itu, menurutLULUHZhao mendedahkan hari ini bahawa tidak ada rancangan pembuatan kereta untuk masa depan yang dapat diramalkan, tetapi ia akan berusaha untuk mengintegrasikan produknya dengan jenama kereta lain. Honor juga akan berkongsi pakej aplikasi Android dan keupayaan teras dengan syarikat kereta.