Parcel melengkapkan pusingan benih pasaran NFT harta tanah maya bernilai $4 juta

Parcel, pasaran NFT untuk hartanah mayaPada hari Selasa mengumumkan penutupan pusingan benih $4 juta yang diketuai oleh Framework Ventures. Framework Ventures adalah firma modal teroka yang terkenal dengan kemasukan awalnya ke Web3 dan Desentralisasi Kewangan (DeFi). Peserta lain termasuk Fifth Wall, Blizzard Fund, AVIV Group, Stake Capital, AppWorks, InterVest, Contents Technologies, Serafund, Sky9 Capital, Great Oaks Venture Capital dan senarai pelabur malaikat.

Parcel dilancarkan pada bulan Julai 2021 di pasaran hartanah maya, yang menjana lebih daripada 500 juta dolar dalam jualan pada tahun kalendar 2021 dan sudah melebihi 1,000 juta pada separuh pertama 2022. Pada masa ini, platformnya menggabungkan penyenaraian harta tanah dari beberapa dunia maya terbesar di blockchain Ethereum, termasuk Sandbox, Decentralized, NFT World, Voxel, Somnium Space dan Mona. Di samping itu, syarikat itu dijangka menyediakan sokongan pelbagai rantaian untuk Avalanche dan Polygon pada akhir tahun ini.

Pasaran Parcel menawarkan peta visual interaktif dan kaya data yang membantu pengguna menavigasi ekosistem harta tanah maya dengan lebih lancar. Syarikat ini juga menawarkan penilaian harga masa nyata untuk penyenaraian awam dan menggunakan kontrak pintar cekap gas asli proprietari untuk meningkatkan penjualan, yang membolehkan pengguna membeli dan menyenaraikan tanah dengan separuh daripada kos gas di pasaran NFT yang lain. Untuk masa yang terhad, Parcel membayar balik kos gas untuk dompet yang menyenaraikan harta di pasarannya.

“Pertumbuhan ekosistem tanah digital yang berterusan menawarkan peluang yang tidak berkesudahan untuk pencipta dan pelabur,” kata pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Parcel, Noah Gaynor. “Namun, untuk membangun ekonomi meta-kosmik yang benar-benar berjaya, pengguna memerlukan penyelesaian pasaran yang mendorong bukan hanya penjualan dan perdagangan tanah digital, tetapi juga pengembangan projek dan perniagaan berharga di dunia maya”.

Lihat juga:Metajam: Anda adalah orang yang anda percayai

Pusingan dana ini akan digunakan untuk terus mengembangkan dan memperluas rangkaian produk Parcel, termasuk katalog idea komprehensif yang disebut Creatorverse, di mana pemilik tanah dapat dengan mudah menemui dan menyewa arkitek maya dan penyedia perkhidmatan dengan melayari portfolio karya digital mereka. Ini juga akan menyokong pertumbuhan berterusan Learn, platform pendidikan syarikat yang membantu pengguna baru berhubung dengan lancar dan meningkatkan pengetahuan umum dalam komuniti Web 3.