Parametrix.ai melengkapkan pembiayaan Siri B, yang diketuai oleh Sequoia China

Syarikat kecerdasan buatan China Parametrix.AI mengumumkanIa telah menyelesaikan pembiayaan Siri B berjumlah $100 jutaPada hari Selasa, ia diketuai oleh Sequoia China, diikuti oleh pemegang saham Parametrix.ai yang ada 5Y Capital dan Gaorong Capital. Pada masa ini, penilaian syarikat telah mencapai penanda aras untuk memenuhi syarat sebagai syarikat unicorn.

Parametrix.AI ditubuhkan pada awal 2019 dan komited untuk mengubah corak pengeluaran kandungan permainan melalui teknologi AI.

Liu Yongsheng, pengasas Parametrix.AI, bekas pengurus besar Tencent AI Lab, pakar teknikal T4. Seawal tahun 2015, pasukan Parametrix.AI telah mula meneroka permainan AI, mencipta Go AI “Fine Art” dan permainan King of Glory AI “Jue Wu”.

Pada masa ini, bot AI Parametrix.AI mempunyai penggunaan dalam talian puncak harian hampir satu juta, melayani ratusan juta pengguna di lebih dari 50 negara di seluruh dunia. Sebagai produk terkemuka dengan puluhan juta pengguna aktif harian, ia telah beroperasi dengan stabil selama lebih dari satu tahun.

Baru-baru ini, Parametrix.AI juga telah merealisasikan penggunaan komersial FPS 3D berskala besar pertama di industri ini, menyediakan perkhidmatan dalam talian dari 400,000 robot AI. Dalam lebih banyak senario, robot AI juga telah mencipta nilai komersial yang besar. Menurut Parametrix.ai, ia telah menerima maklum balas pelanggan yang positif, dengan kadar pengekalan pelanggan 100% dan kadar pembelian balik tahunan 120%.

Lihat juga:Aplikasi SenseTime unicorn kecerdasan buatan Hong KOng IPO

Dengan pengukuhan kerjasama dengan syarikat lain, Parametrix.AI juga menyedari potensi robot kecerdasan buatan: robot kecerdasan buatan berinteraksi dengan pengguna dengan bantuan teknologi NLP, membawa paradigma interaksi baru. Sebilangan besar “pelakon AI” membentuk dunia AI yang jelas melalui interaksi dinamik, dan pelbagai robot AI juga membawa kaedah pengeluaran kandungan baru ke produk.

Selepas pusingan pembiayaan ini, Parametrix.ai akan terus meningkatkan pelaburan dalam teknologi canggih, kerjasama asing dan produk inovatif sesuai dengan laluan evolusi L1-L4, dan terus mewujudkan dunia maya yang diterokai oleh manusia dan AI.