Oppo melancarkan Find X3 Pro unggulan dengan enjin warna 10-bit

Https://youtu.be/yxjmgucu3s8

Pembuat telefon pintar China Oppo melancarkan telefon unggulan mewah dan berwarna-warni Find X3 Pro pada hari Khamis.

Dengan menggunakan sistem pengurusan warna jalur penuh 10-bit syarikat, Find X3 Pro menunjukkan kesan visual yang menakjubkan dari paparan QHD + 120Hz warna 100 juta warna sebenar 6.7 inci. Syarikat itu berkata enjin warna 10-bitnya meliputi proses pengimejan dari awal hingga akhir menangkap, menyimpan dan memaparkan imej.

(Sumber artikel: Oppo)
(Sumber artikel: Oppo)

Syarikat itu berkata ia mempunyai ketumpatan piksel 525 ppi, kecerahan puncak 1300 nits, dan kontras dinamik 5 juta hingga 1. “Nada yang dipaparkan hampir hidup.” Telefon ini boleh didapati dalam warna biru dan hitam.

(Sumber artikel: Oppo)
(Sumber artikel: Oppo)
(Sumber artikel: Oppo)

Telefon ini mempunyai penonjolan kamera di belakang, dan paparan telefon ini adalah hiperboloid. Find X3 Pro menggunakan empat tetapan kamera menghadap belakang: sensor utama MP Sony IMX766 50 megapiksel, lensa telefoto periskop MP 13 megapiksel, kamera makro 5 megapiksel, dan kamera ultrawide 50 megapiksel.

(Sumber artikel: Oppo)
(Sumber artikel: Oppo)
(Sumber artikel: Oppo)

Pemproses Snapdragon 888 baru Qualcomm akan menyediakan memori 12GB untuk telefon pintar 5G. Peranti ini dilengkapi dengan bateri 4500 mAh yang menyokong pengecasan pantas 65W dan pengecasan tanpa wayar 30W.

(Sumber artikel: Oppo)
(Sumber artikel: Oppo)

Ia akan menjalankan OPPO ColorOS 11.2 berasaskan Android11. Game Space adalah kit permainan OPPO yang membatasi gangguan latar belakang, membantu memantau suhu telefon, meningkatkan prestasi, dan menyediakan pecutan rangkaian untuk permainan dalam talian.

Lihat juga:Oppo melancarkan projek pengecasan kilat di Mobile World Congress

Syarikat itu juga mengatakan bahawa komposer pemenang Oscar Hans Zimmer akan menyesuaikan nada dering dan nada untuk telefon. Zimmer juga terkenal dengan soundtrack filemnya untuk “Gladiator”,” Pirates of the Caribbean “dan” Dream of Dreams”.

Pilihan Find X3 Pro 8GB + 256GB bermula pada 5,499 yuan ($849). Telefon ini juga dijangka tersedia di Eropah.