ONTIME lancar platform teknologi operasi Robotaxi

Pada Hari Teknologi GAC 2022 yang diadakan di Guangzhou pada hari Selasa,Permulaan pemanduan autonomi ONTIME secara terbuka mempamerkan platform teknologi operasi RobotaxiBuat pertama kalinya. Syarikat ini telah menyelesaikan sistem dan dok data dengan rakan kongsi seperti Pusat R&D GAC, Pony.ai, WeRide, dan lain-lain, dan secara efisien mempromosikan pelaksanaan operasi pelancaran dan demonstrasi kenderaan Robotaxi.

Platform ini akan menyediakan penyelesaian operasi komersial Robotaxi yang lengkap dan infrastruktur operasi kenderaan untuk membantu rantaian industri hulu dan hilir untuk bersama-sama mempercepat pengkomersialan operasi pemanduan automatik.

ONTIME dilancarkan pada bulan Jun 2019 dan merupakan platform perjalanan mudah alih di bawah GAC Group. Entiti ini memajukan pembinaan sistem teknologi operasi pemanduan automatik, termasuk platform operasi, platform data dan platform pengawasan. Seterusnya, syarikat akan mempromosikan operasi pembinaan dan demonstrasi Robotaxi dengan cekap.

Mulai tahun 2021, Angshi telah menjalin kerjasama strategis dengan GAC Group, WeRide, dan Pony.ai. Tujuannya adalah untuk membentuk armada Robotaxi dengan skala lebih dari 200 kenderaan dan memasukkannya ke dalam operasi demonstrasi pada akhir 2022.

Lihat juga:Platform teksi GAC ONTIME menerima lebih daripada AS $152 juta dalam pembiayaan Siri A

Pada bulan Mei 2022, ONTIME secara rasmi melancarkan stesen luar taliannya di Guangzhou. Kumpulan pertama dari 50 stesen merangkumi kawasan perniagaan utama dan kawasan popular di kawasan bandar utama, memberi pengguna kemudahan dan faedah senario perjalanan yang pelbagai.