OnePlus melancarkan jam tangan pintar pertama dalam siri 9

Pada hari Rabu, OnePlus melancarkan OnePlus 9 dan OnePlus 9 Pro terbaru semasa sidang media di Shanghai. Terima kasih kepada kerjasama dengan kamera Hasselblad, Oneplus kini mempunyai dua telefon pintar utama baru dengan kamera utama, paparan kadar penyegaran tinggi dan teknologi pengecasan tanpa wayar yang cepat.

DalamSatu tambahDalam siaran akhbar, syarikat itu mendakwa bahawa kamera Hasselblad menandakan kejayaan dalam fotografi telefon pintar berganda untuk mudah alih, dengan perkakasan premium yang meningkatkan kualiti imej. Siri OnePlus 9 juga dilengkapi dengan platform mudah alih Qualcomm SnapdragonTM 888 terbaru dan dilengkapi dengan ciri pengecasan pantas.

Duta jenama Zhou Xun muncul dengan OnePlus 9 (sumber gambar: OnePlus)

“Siri OnePlus 9 merupakan tonggak penting bagi telefon pintar utama OnePlus. “Kamera mudah alih Hasselblad baru, yang dikembangkan dengan Hasselblad, akan membolehkan pengguna menangkap momen ikonik mereka dengan warna yang lebih tepat dan kualiti gambar yang lebih tinggi,” kata Pete Lau, pengasas, CEO dan ketua pegawai produk OnePlus. Bersama dengan OnePlus Watch baru, barisan telefon pintar utama kami menawarkan pengalaman pengguna tanpa beban, dengan perincian terkecil disesuaikan untuk mencabar industri telefon pintar dan memperkasakan komuniti kami dengan teknologi premium. “

Melalui banyak ujian makmal, OnePlus bekerja dengan kamera Hasselblad untuk memastikan prestasi warna terbaik dan pemprosesan imej. Mereka mengoptimumkan beratus-ratus senario kehidupan sebenar untuk memenuhi keperluan dan tabiat pengguna telefon pintar.

Seperti banyak peranti telefon pintar utama yang ada, siri OnePlus 9 berfungsi dengan rangkaian 5G. OnePlus mengatakan bahawa peranti OnePlus 9 Pro menggunakan sistem Modem-RF X60 5G, yang mengurangkan penggunaan kuasa dan haba untuk meningkatkan prestasi dan jangka hayat bateri telefon.

OnePlus 9 Pro juga merangkumi ciri pengecasan pantas-Warp Charge 65T boleh dicas semula dari 1% hingga 100% dalam masa 29 minit-dan menawarkan penarafan kalis air dan debu IP68, dengan tiga warna: Morning Fog, Pine Green dan Star Black. Walau bagaimanapun, pilihan Star Black tidak terdapat di Amerika Utara.

Kedua-dua OnePlus 9 dan OnePlus 9 pro mempunyai paparan kesegaran sehingga 120Hz. OnePlus 9 menggunakan kamera ultra-lebar 50MP yang sama dengan OnePlus 9 Pro dan dilengkapi dengan kamera utama 48MP. Untuk OnePlus 9, versi Amerika Utara dan Eropah juga menyokong pengecasan tanpa wayar Qi sehingga 15W. Kedua-dua peranti menggunakan Oxygenos11 dalam sistem Android11.

Menurut syarikat itu, pengoptimuman memori Turbo Boost 3.0 yang baru membolehkan pengguna membuka lebih daripada 25% lebih banyak aplikasi di latar belakang daripada sebelumnya, dengan peranti yang menyokong permainan yang paling menuntut. Syarikat itu juga memberi tumpuan kepada sistem OnePlus Coldplay, yang membantu menghilangkan haba semasa permainan.

OnePlus 9 Pro secara rasmi berharga $969 ($1349 Kanada) untuk peranti 8 + 128 GB. Untuk peranti 12 + 256GB yang lebih besar, harga bermula pada $1,069 ($1,499 di Kanada). Untuk OnePlus 9, versi 12 + 256GB bermula pada $729 (CAD 999 di Kanada) dan $829 (CAD 1149 di Kanada).

Harga ini jauh lebih tinggi daripada harga jualan OnePlus di China. 8 + 128GB OnePlus 9 bermula pada 3,799 yen, dan 12 + 256GB OnePlus 9 bermula pada 4,299 yen. OnePlus 9 Pro masing-masing berharga RMB 5,499 dan RMB 5,990.

Perlu diingat bahawa rangkaian 5G OnePlus 9 Series hanya tersedia untuk T-Mobile, walaupun menurut laporan dariTepiSyarikat itu kini berdagang dengan Verizon dan AT & T. OnePlus belum mengumumkan jadual untuk keserasian perantinya dengan dua rangkaian A.S. utama.

Sebagai tambahan kepada talian telefon, syarikat itu juga melancarkan jam tangan OnePlus pertama dengan ciri-ciri termasuk hayat bateri yang dilanjutkan, yang berlangsung selama dua minggu, pelbagai pengesanan kesihatan dan aktiviti, dan “reka bentuk yang bergaya dan bergaya”.

Sumber: One Plus

Jam tangan OnePlus 44mm mempunyai paparan 1.39 inci dan RAM 1GB, dan storan dalaman 4GB. Ia mengintegrasikan pembesar suara, Wi-Fi, Bluetooth dan GPS. Walau bagaimanapun, generasi pertama jam tangan tidak mempunyai versi selular, yang bermaksud pengguna hanya boleh menggunakan jam tangan dengan telefon di sebelahnya.

Sumber: One Plus

Penyimpanan dalaman boleh mendengar sehingga 500 lagu, manakala jam tangan boleh menjejaki butiran latihan, memantau tidur, tekanan, ketepuan oksigen darah, dan kadar jantung. Walau bagaimanapun, peranti ini tidak mempunyai sistem operasi yang berasingan. Ini bermakna pengguna hanya boleh mengakses aplikasi yang disediakan oleh OnePlus dan tidak boleh memuat turun aplikasi pihak ketiga di tempat lain.

Lihat juga:Siri OnePlus 9 akan melancarkan sistem kamera Hasselblad yang ditingkatkan pada 23 Mac

Jam tangan ini kini tersedia di laman web rasmi OnePlus pada 14 April untuk $159 (Kanada $219).