One.ai menyelesaikan pembiayaan Siri C, dengan jumlah pembiayaan hampir 100 juta dolar AS dalam setengah tahun

One.AI, sebuah syarikat teknologi China yang berpusat di Shenzhen, mengumumkan pada hari Rabu bahawa ia memberi tumpuan kepada sistem pengurusan projek R & D peringkat perusahaanIa telah menyelesaikan pembiayaan Siri C bernilai $50 jutaBaru-baru ini, pada akhir bulan Jun tahun ini, syarikat itu mengeluarkan pengumuman yang menyatakan bahawaIa telah menyelesaikan dua pusingan pembiayaan lain, B1 dan B2, bernilai 300 juta yuan($46.371 juta).

Pelabur utama pusingan pembiayaan ini adalah GIC, dan pemegang saham Source Code Capital dan XVC sebelumnya telah hadir dalam tiga pusingan.

Ini adalah pusingan ketiga berturut-turut, menjadikan jumlah keseluruhan hampir $100 juta selama enam bulan. Pelabur termasuk 5Y Capital, Horizon Knight Capital, XVC, Source Code Capital, GIC dan dana terkenal lain di dalam dan luar negara.

Syarikat itu telah mengumpulkan jumlah pembiayaan domestik terbesar dalam bidang sistem pengurusan R & D, dan juga menetapkan rekod untuk pembiayaan terpantas dalam bidang ini.

Lihat juga:Permulaan gudang robot China HAI Robotics menerima dana $200 juta

Wang Yingqi, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif One.ai, mengatakan, “Kami delelop mempunyai sistem pengurusan R&D yang memenuhi keperluan syarikat teknologi China dan melayani sebilangan besar pelanggan besar dari semua lapisan masyarakat. Setelah mendapat sokongan kewangan yang mencukupi, kami akan secara aktif merekrut bakat dalam industri. Individu mempercepat kemas kini produk kami, meningkatkan perkhidmatan pelanggan, dan secara aktif memenuhi tanggungjawab sosial.”

ONES.AI ditubuhkan pada tahun 2015 dan kini telah berkembang menjadi penyedia penyelesaian pengurusan R&D domestik terkemuka. Lapan produk pengurusan R&D profesionalnya berjalan melalui keseluruhan kitaran hidup R&D perisian. Pada tahun 2020, syarikat itu memperoleh Tower, alat kolaborasi pasukan terkenal di China, untuk menyediakan penyelesaian sehenti untuk pelbagai senario pengurusan projek.

Pada masa ini, pelanggan ONES.AI merangkumi banyak syarikat Fortune 500 termasuk Xiaomi, China Telecom, Kweichow Moutai, SAIC, China Merchants Fund Management, Inspur Software, dll.