NetEase Planet melancarkan platform NFT

NetEase Planet NFT, platform digital berdasarkan teknologi blockchain NetEase, diumumkan pada hari Rabu. Platform ini didedikasikan untuk memperluas sempadan koleksi seni ke dunia digital, dan bukannya terhad kepada dunia fizikal.

Ia tidak hanya menyediakan pengeluar IP dengan satu set lengkap penyelesaian jenama seperti penandatanganan koleksi digital, pemasaran produk, dan pengurusan pengguna, tetapi juga menyediakan pengumpul dengan perkhidmatan seperti penciptaan sekunder, pertukaran, pembelian, pemberian hadiah, dan perkongsian koleksi digital. Semua karya yang disenaraikan di NetEase Planet NFT disulitkan dan digunakan melalui teknologi kontrak pintar syarikat dan disimpan di dalam blockchain NetEase.

Blockchain NetEase didorong oleh enjin NetEase yang dikembangkan sendiri “Tianxuan 3.0”. Ia mempunyai ciri-ciri kesukaran, kestabilan, fleksibiliti, dan keselamatan yang tinggi, dan telah lulus penilaian organisasi berwibawa dalam perkara ini-Pusat Maklumat Status Bukti Data Elektronik Pusat Forensik dan Penilaian.

Lihat juga:China NFT Weekly: NFT Baru Terhangat

Blockchain NetEase dikendalikan bersama oleh NetEase Ecological Alliance. Sebagai tambahan kepada pelbagai aplikasi perniagaannya sendiri, ia juga meliputi pejabat notaris Internet, agensi pensijilan elektronik, dan rakan kongsi dalam pelbagai bidang seperti keadilan, hak cipta, budaya, hiburan, e-dagang, dan teknologi.