Naraka: Bladepoint mengeluarkan 6 juta salinan di seluruh dunia, menetapkan rekod untuk penjualan permainan beli di China

Pada hari Rabu, akaun rasmi Naraka: Bladepoint menyiarkan mesej di saluran Weibo:Permainan ini telah terjual lebih daripada 6 juta salinanPada hari ke-90 pelancaran global, ia menetapkan rekod jualan baru untuk permainan pembelian China.

Menurut pengumuman rasmi, “Naraka: Blade Warrior” menduduki tempat keempat di China dari segi jumlah pemain yang bermain permainan dari kafe dalam talian dan berada di kedudukan 5 teratas dalam sektor streaming permainan. Keputusan ini menunjukkan bahawa permainan ini boleh dianggap sebagai permainan PC pertempuran terbaik dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Di samping itu, permainan ini juga menetapkan rekod jualan luar negara untuk permainan Cina di Steam, yang diterima dengan baik oleh pemain di seluruh dunia.

Menurut laman webnya, Naraka: Bladepoint adalah permainan royalti pertempuran berbilang pemain yang dikembangkan oleh NetEase 24 Entertainment. Permainan ini ditetapkan dalam dunia fantasi fiksyen di mana dua dewa-yin dan yang-bertarung satu sama lain, menyebabkan dunia menjadi hancur. Pemain perlu memilih watak dan mengumpulkan     Sumber, melawan pemain lain, dan bertahan hingga akhir.

Lihat juga:Bersabar, Kekalkan Kepelbagaian: Jalan Legenda Industri untuk Permainan Mudah Alih

Pada 8 Julai 2021, permainan akan memulakan ujian tanpa penghapusan, dan ujian global akan bermula pada Steam pada 12 Ogos.

Sementara itu, Naraka: Bladepoint sudah bisa membangun sistem aliansi dan komunitas. Sebilangan besar pemain terus muncul, menyiarkan permainan secara langsung. Ada juga yang terkenal dengan permainan streaming semasa Hari Kebangsaan China tahun ini. YJJ, bekas pemain profesional OW, menoleh ke belakang apabila mendominasi kejohanan elit kebangsaan di Naraka: Bladepoint.