Motovis terima pembiayaan Siri C beratus juta yuan

Syarikat teknologi memandu sendiri Motovis mengumumkan pada hari IsninTelah menerima pusingan pelaburan strategik C dari Continental Group. Kedua-dua syarikat akan bekerjasama untuk mengembangkan penyelesaian mudah alih pintar untuk memajukan pengeluaran teknologi pemanduan autonomi secara besar-besaran. Pusingan pembiayaan ini berjumlah ratusan juta yuan.

Motovis dan Continental akan bersama-sama mengembangkan dan mempromosikan penyelesaian perjalanan pintar yang sesuai untuk senario jalan raya China dan dapat mengurangkan kos. Penyelesaian sistematik baru mereka boleh meliputi pelbagai model kereta penumpang dari model kos rendah hingga model premium. Ia mempunyai ciri-ciri pelbagai fungsi, kos rendah, penggunaan kuasa rendah, dan keselamatan yang tinggi. Ia menyokong platform cip pengkomputeran arus perdana dan dapat memperluas fungsi pembezaan maju yang sesuai untuk tahap pemanduan automatik yang lebih tinggi.

Ditubuhkan pada awal tahun 2015, Motovis adalah syarikat teknologi pemanduan pintar yang menyediakan produk yang dihasilkan secara besar-besaran. Fokus utama adalah pengembangan produk dan pengembangan perniagaan di dua pasaran utama kereta penumpang dan kenderaan komersial. Ia mengembangkan algoritma pemanduan autonomi dan sistem perkakasan, dan mengumpulkan algoritma timbunan penuh termasuk tempat letak kereta dan memandu; Di luar kabin; Jadilah jauh dan lihat-lihat; Standard dan penyesuaian; Dan keupayaan kejuruteraan platform cross-chip.

Lihat juga:RoboSense jalin kerjasama strategik dengan WeRide

Di bidang kereta penumpang, fungsi pemanduan pintarnya telah dihasilkan secara besar-besaran oleh banyak OEM kereta penumpang seperti GAC Automobile. Menurut laporan, model terpantasnya akan dihasilkan secara besar-besaran dalam tahun ini. Dalam bidang kenderaan komersial, produknya telah dipasang dan dihasilkan secara besar-besaran di hadapan OEM kenderaan komersial seperti Shaanxi Automobile Group, Dongfeng Motor Company, Dongfeng Liuzhou Automobile, dan Dayun Automobile.

Memandu sendiri dianggap oleh Continental sebagai salah satu perniagaan yang paling pesat berkembang dalam industri automotif. Syarikat ini menyediakan penyelesaian untuk kenderaan, jentera, dan pengangkutan di seluruh dunia. Syarikat ini memulakan operasi di China pada tahun 1994 dan telah berkhidmat dengan pengeluar kereta utama dalam pelbagai sektor automotif, dengan lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam pembangunan sistem bantuan pemandu.