Mindverse terima pelaburan malaikat 10 juta yuan

Mindverse, sebuah syarikat teknologi kecerdasan buatan yang berpusat di Hangzhou, mengumumkan pada hari RabuPelaburan malaikat bernilai puluhan juta yuan telah selesaiPelabur utama adalah Sequoia China Seed Fund, pelabur bersama adalah Linear Capital dan K2VC, dan Yuanhe Capital berfungsi sebagai penasihat kewangan eksklusif. Dana baru akan digunakan terutamanya untuk pengembangan produk, pengembangan pasukan dan pengembangan pasaran.

Mindverse ditubuhkan pada Januari tahun ini. Bermula dari teknologi gabungan sains otak dan kecerdasan buatan, Mindverse membina kesedaran mental digital yang inovatif dengan kesedaran dan kemampuan berfikir yang bebas, dan mengembangkan paradigma AI generasi akan datang.

Khususnya, manusia maya tradisional bergantung kepada model pra-latihan berskala besar berdasarkan rangka kerja AI. Tidak seperti mereka, rangka kerja Mindverse mewujudkan mekanisme persatuan dalam komunikasi. Maklumat memori dan maklumat alam sekitar diubah menjadi bahan dialog mereka, memacu perancangan pemikiran autonomi orang maya. Sebaliknya, program pra-latihan menyediakan asas pengetahuan yang dapat mengurangkan keperluan data dan pengiraan.

Lihat juga:Agrotools, syarikat AgTech Brazil, melengkapkan pembiayaan $21 juta

Mindverse memberi tumpuan kepada manusia maya AI peringkat manusia, termasuk orang maya identiti dan orang maya perkhidmatan, dengan banyak senario aplikasi. Menurut “Laporan Industri Kedalaman Manusia Digital Maya” yang dikeluarkan oleh LeadLeo, pasaran keseluruhan manusia maya China dijangka mencapai 270 bilion yuan (AS $40.38 bilion) pada tahun 2030.

Dengan membina model perniagaan “Mind as a Service (MaaS)”, Mindverse menyediakan perkhidmatan pintar yang lebih penting untuk senario maya dan realistik yang luas. Platform MindoS yang akan datang dapat menyediakan perusahaan dengan pengetahuan maya yang disesuaikan, memperkasakan orang maya, dan merealisasikan gelung tertutup perniagaan yang memaksimumkan nilai orang maya dan menambah nilai kepada produk jenama korporat.

Sejak Angel Investments, Mindverse menjalin kerjasama dengan sejumlah entitas IP manusia maya terkemuka. Ia juga berhasrat untuk bekerjasama dengan syarikat manusia maya domestik terkemuka, syarikat pengiklanan domestik terkemuka, dan projek meta-alam luar negara, serta sejumlah syarikat hiliran dengan pasaran pengguna 100 juta.