Logo IMAX membuat perjanjian dengan Broadway Studios untuk membuka empat teater baru di Shanghai

Berikutan rekod pendapatan box office Spring Festival, IMAX China cawangan IMAX China dan Broadway Studios mengumumkan perjanjian baru. Kedua-dua pihak akan membuka empat teater IMAX baru di daerah perniagaan yang popular di pusat Shanghai.

Perjanjian itu akan memperkenalkan empat sistem tontonan laser IMAX yang terkemuka di industri ke Shanghai, salah satu pasaran tiket terbesar di China, dan juga menandakan perkembangan selanjutnya kerjasama jangka panjang antara IMAX dan Broadway. Pada masa ini, lapan teater teratas Broadway di China dilengkapi dengan sistem IMAX. Selepas menandatangani perjanjian baru ini, IMAX akan mengumpulkan hampir 1,000 teater di China, termasuk 248 teater yang masih dalam pembinaan.

Rich Gelfand, Ketua Pegawai Eksekutif IMAX, mengatakan: “Setelah wabak di China, jumlah tontonan filem mulai melambung tinggi, memungkinkan dunia melihat permintaan pengguna yang ditindas, dan permintaan ini menanti dunia. Ulang siaran.” “Broadway selalu terkenal kerana memberikan jenis pengalaman premium yang diketahui dan disukai oleh peminat kami, dan kami gembira dapat mengembangkan perkongsian dengan mereka dan seterusnya menjadikan IMAX sebagai destinasi utama untuk hiburan blockbuster yang mendalam di China”.

“Dengan peningkatan berterusan industri dan kandungan filem China, pengalaman filem berkualiti tinggi yang diwakili oleh IMAX telah menjadi kekuatan pendorong utama untuk menarik penonton kembali dan sangat menyokong pemulihan box office setelah wabak ini. Kami sangat teruja untuk memperluas kejayaan jangka panjang kami dengan IMAX. Perkongsian,” kata Tessa Lau, Ketua Pegawai Eksekutif Broadway Cinema. “Kami percaya bahawa gabungan teater berkualiti tinggi Broadway dan teknologi dan jenama IMAX yang kuat dengan projek berprofil tinggi ini akan mewujudkan mercu tanda baru untuk pengalaman menonton bandar”.

Lihat juga:China mengatasi Amerika Utara untuk menjadi pasaran filem terbesar di dunia semasa wabak ini

Selain bekerjasama dengan Broadway untuk mengembangkan rangkaian pawagam, IMAX dan Edko Film (Broadway Cinema adalah sekutu Edko Film) juga telah menjalin perkongsian jangka panjang dalam kandungan filem. Edgo Films “Monster Catch 1,2″,” Cold War 2″ dan “Soul Catch” semuanya dikeluarkan pada skrin IMAX di China.

Industri teater China telah menyaksikan trend pemulihan dramatik, dan IMAX terus menerajui pasaran dengan pengembangan rangkaian teater domestiknya. Sejak teater dibuka semula pada Julai tahun lepas, pendapatan box office IMAX di tanah besar China telah melebihi 1.05 bilion yuan.