Lihatlah MPV LEVC TX5 bersaiz sederhana Geely

Saluran media domestikFijiphilippines. kgmDilaporkan bahawa pada 16 Ogos, SUV LEVC TX5 baru Geely telah didedahkan. Berbanding dengan versi komersial TXN yang dikeluarkan sebelumnya, yang memfokuskan pada operasi komersial, SUV baru ini akan memberi tumpuan kepada pasaran MPV bersaiz sederhana 7 tempat duduk. Oleh kerana reka bentuk badannya yang tinggi, kenderaan ini mempunyai bahagian dalaman yang luas.

Dari segi reka bentuk dalaman, konsol tengah LEVC TX5 menggunakan reka bentuk garis sederhana, panel instrumen LCD penuh dan skrin sentuh tengah bersaiz besar. Sementara itu, tempat duduk dalaman menggunakan kulit berlian coklat dengan hem putih untuk memberikan sentuhan mewah pada bahagian dalam.

LEVC TX5 (sumber gambar: Bixi)

Sebagai MPV bersaiz sederhana 7 tempat duduk keluarga, LEVC TX5 mempunyai tiga baris tempat duduk. Susun atur terdiri daripada dua tempat duduk di depan dan tengah dan tiga di belakang. Kenderaan off-road boleh memuatkan 7 penumpang, yang dapat memenuhi keperluan perjalanan berbilang orang. Sementara itu, tempat duduk penumpang juga mempunyai kunci bos.

Di samping itu, mengikut model yang berbeza, susun atur tempat duduk SUV juga dapat diubah, menyediakan versi perjalanan bebas “1 + 3 + 3″ dan versi kenikmatan ruang, versi ruang tamu bandar” 2 + 3″, dan akhirnya “2 + 2 + 3” yang disebutkan di atas. + 2 + 3 “versi perniagaan.

LEVC TX5 (sumber gambar: Bixi)

LEVC TX5 akan dilengkapi dengan sistem hibrid jarak jauh yang terdiri daripada enjin 1.5T, motor dan pek bateri. Enjin 1.5T mempunyai kuasa 120 kilowatt dan tork 225 Nm. Motor pemacu mempunyai kuasa 120 kilowatt, tork 240 Nm, dan daya tahan elektrik tulen NEDC 120 kilometer. Ia menggunakan susun atur pemacu belakang, yang dapat menyediakan tiga mod pemanduan: REEV hibrid elektrik, pintar dan terpaksa hibrid tulen.

Lihat juga:Versi hibrid plug-in Xingyue-L baru Geely diluluskan oleh Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat

Model ini juga akan menyediakan versi elektrik tulen dengan susun atur pemacu belakang motor tunggal, dengan kuasa motor 120 kilowatt, tork 240 N.m, kapasiti pek bateri 66.6 kWh, dan daya tahan elektrik tulen CLTC 410 kilometer.

Seawal tahun 2006, Geely Group melabur dalam Manganese Copper Holdings Co., Ltd. di China dan menubuhkan kilang usaha sama. Pada tahun 2013, Geely memperoleh perniagaan dan aset teras Manganese Copper Holdings, London Electric Vehicle Company (LEVC), dari penjaga.

LEVC TX5 (sumber gambar: Bixi)