Kenderaan penumpang tenaga baru BYD memasuki Belanda

Pada 5 Julai, syarikat kenderaan tenaga baru China BYD mengumumkanKerjasama dengan LouwmanKumpulan peniaga kereta Eropah bersama-sama menyediakan kenderaan tenaga baru untuk pasaran Belanda.

Sebagai rakan pengedar kereta penumpang BYD di Belanda, Luman Group akan membuka kedai luar talian di beberapa bandar di Belanda, dan akan menyediakan BYD NEV dengan rangkaian penjualan dan perkhidmatan purna jual yang lengkap melalui gabungan platform dalam talian dan kedai luar talian. Mulai September tahun ini, pengguna tempatan akan dapat mengunjungi kedai perintis BYD di Amsterdam untuk mengalami kenderaan BYD terbaru.

BYD adalah pengeluar kenderaan tradisional pertama di dunia yang mengumumkan penangguhan pengeluaran kenderaan bahan bakar dan memberi tumpuan kepada kenderaan tenaga baru. Syarikat ini mempunyai teknologi seperti bateri pisau, hibrid super DM-i, e-Platform 3.0 dan banyak lagi. Ditubuhkan pada tahun 1923, Luhrmann Group adalah salah satu kumpulan peniaga kereta terbesar di Eropah.

Lihat juga:BYD mengatasi Tesla untuk menduduki tempat teratas dalam penjualan kenderaan elektrik H1 global

“Kami sangat berbesar hati untuk mencapai kerjasama strategik dengan Kumpulan Luman,” kata Michael Shu, pengurus besar BYD Europe dan Bahagian Kerjasama Antarabangsanya. Luman adalah kumpulan peniaga yang berpengalaman dan mapan dengan pengiktirafan yang kuat di pasaran kereta penumpang Belanda. Platform sumber dan kualiti tempatannya yang besar akan membantu kenderaan BYD memasuki pasaran tempatan dengan cepat dan membina kesedaran jenama. Kami berharap dapat bekerjasama dengan Luman Group untuk menyediakan pengguna dengan kenderaan elektrik berkualiti tinggi. “

Eric Louwman, Presiden Kumpulan Luman, berkata, “BYD adalah pengeluar NEV terkemuka dan terkenal di seluruh dunia untuk teknologi bateri terkemuka dan prestasi produk yang sangat baik. Kami dengan sukacitanya bekerjasama dengan BYD untuk menyediakan NEV hijau dan berkualiti tinggi untuk pasaran Belanda. Ini sangat sesuai dengan visi jenama Kumpulan Luman. Perlu dinyatakan bahawa banyak pelanggan besar kami sudah berminat dengan NEV BYD. “