Kenderaan 100,000 Huozong Automobile melancarkan barisan pemasangan

Pada 8 Januari, pembuat kereta ChinaHozon Motors menyambut kenderaan elektrik (EV) ke-100,000 yang dihasilkan secara besar-besaran. Ia menghasilkan kereta elektrik pertama hingga 100,000 hanya dalam 42 bulan, menurut pegawai syarikat.

Hozon Motors mengatakan bahawa ia berjaya melancarkan dua produk utama, NETA U Pro dan NETA V Pro, pada tahun 2021. Pesanan bulanan NETA U Pro melebihi 5,000 unit, dan pesanan bulanan NETA V Pro melebihi 10,000 unit. Sebanyak hampir 70,000 unit dihantar sepanjang tahun, dan jumlah penghantaran bulanan pada bulan November dan Disember melebihi 10,000 unit.

Sebagai tambahan, Haozong Automobile berjaya melancarkan platform Shanhai kereta pintar. Pada tahun 2022, Hausen Motors akan memberi tumpuan untuk membina model pertama NETA S yang dikembangkan berdasarkan platform Shanhai.

Nacha S akan tersedia dalam dua versi: EREV dan BEV. Platform pengkomputeran MDC Huawei, yang dapat mencapai daya pengkomputeran tinggi 200T, akan digunakan pada kenderaan. Ia akan menggunakan 2 lidar, 5 radar gelombang milimeter, 12 radar ultrasonik, 13 kamera, unit penentuan kedudukan berketepatan tinggi, peta definisi tinggi dan unit penginderaan lain, yang dapat mewujudkan pemanduan dibantu juruterbang di jalan raya berkelajuan tinggi dan bandar., Panggilan jarak jauh dan senario lain untuk mencapai pemanduan pintar L4.

Lihat juga:Hozon Auto melancarkan kereta elektrik kanak-kanak $470 dengan jangka hayat bateri 8km

Di samping itu, dari segi globalisasi perusahaan, Hozon Auto melancarkan versi kemudi kanan NETA V untuk pasaran luar negara, dan diharapkan secara rasmi akan membuka pengembangan dan susun aturnya di pasaran Asia Tenggara pada separuh pertama 2022. Pada masa yang sama, NETA S juga akan memasuki pasaran Eropah sepenuhnya setelah siap pada akhir 2022.