Kemuliaan Raja Tencent Melihat Batasan Skor Kredit Baru

Menurut satu kenyataan pada KhamisTencent Game Credit, akaun WeChat rasmi syarikat, “Glory of the King” secara rasmi memberikan ambang kredit di platform. Pemain dengan skor kredit di bawah 100 kini tidak akan dapat menggunakan fungsi bercakap dan sosial.

Peraturan baru mengukur penarafan kredit pemain: maklumat akaun, aktiviti harian, aset permainan, sumbangan keselamatan, dan penalti untuk menipu, dan kemudian mengira skor komprehensif untuk penarafan kredit permainan pemain. Semakin tinggi skor, semakin baik kredit permainan pemain.

Menurut pengumuman itu, sistem sebelumnya lebih merupakan tindak balas terhadap catatan yang telah dibuat, sementara sistem baru lebih bersifat preemptive, selalu mengesahkan pengguna untuk memastikan kawalan kualiti. Ambang kredit Tencent Games dilancarkan pada kategori utama, iaitu sembang, mentor dan magang, dan keusahawanan permainan.

Lihat juga:Hengteng Networks bekerjasama dengan Tencent

Sistem baru dapat memintas akaun yang telah ditandai untuk memotong sebarang masalah menguras maklumat jahat seperti iklan, pornografi, dan penipuan, sambil menghilangkan pengaruh pengguna jahat di platform.