Kekurangan kuasa Sichuan, Li Automobile menangguhkan penghantaran L9

Disebabkan masalah kuasa baru-baru ini di Sichuan, China tengah, bekalan kilang extender Lee Motors di wilayah itu telah terjejas, mengakibatkanKelewatan penghantaran SUV L9 unggulan pintar.

Bagi pelanggan yang menjangkakan penghantaran pada bulan Ogos berdasarkan pemberitahuan yang diterima di aplikasi Lee Car, pembuat kereta elektrik kini menjangkakan penghantaran antara 30 Ogos dan 4 September, dengan kad gas tambahan bernilai 1,000 yuan ($144.6) sebagai ganti rugi, menurut kenyataan syarikat itu. Pelanggan yang membuat penghantaran pada bulan September dilaporkan tidak akan terjejas.

Lee Motors mengumumkan pada 18 Ogos bahawa iaModel L9 telah dilancarkan secara rasmi dari barisan pemasanganDi pangkalan Changzhou, dan akan segera dihantar ke seluruh negara. Menurut seorang pegawai, Lee Auto bekerjasama rapat dengan pembekal alat ganti untuk memastikan pengeluaran besar-besaran L9 yang lancar, dan diharapkan lebih dari 10,000 kenderaan akan dihantar pada bulan September.

Menurut data dari Li Auto, sejak dilancarkan pada 21 Jun, jumlah tempahan kumulatif untuk model L9 telah melebihi 50,000, di mana jumlah pesanan yang disahkan telah melebihi 30,000. L9 berharga 459,800 yuan, dilengkapi dengan extender jarak empat silinder 1.5T dan pek bateri lithium ternary 44.5kWh, yang dapat mencapai hayat bateri elektrik tulen 215 kilometer dan hayat bateri komprehensif 1,315 kilometer.

Lihat juga:Lee Automobile Chip R & D dan Pangkalan Pengeluaran Memulakan Pembinaan

Perlu diperhatikan bahawa dalam laporan kewangan suku kedua syarikat, Li Automobile memberikanJangkaan pesimisAntara 27,000 dan 29,000 kenderaan akan dihantar pada suku ketiga.