Kehormatan mengeluarkan Magic3 yang dilengkapi dengan cip Qualcomm Snapdragon 888+

Pada hari Khamis, pembuat telefon pintar yang berpangkalan di Shenzhen Honor mengeluarkan tiga model baru siri Magic3: Honor Magic3, Honor Magic3Pro, dan Honor Magic3 Zhizhen Edition.

Siri Magic3 syarikat menampilkan cip Qualcomm Snapdragon 888+ untuk pertama kalinya, sementara Honor Magic3Pro dan Honor Magic3 Zhizhen Edition dilengkapi dengan cip 5nm 888+ baru Qualcomm.

Mengenai reka bentuk, modul kamera di bahagian belakang badan Honor Magic3 menggunakan penampilan lubang kunci.

Honor Magic 3 kini berharga antara 4,599 yuan dan 4,999 yuan ($710-772); Honor Magic3 Pro berharga 5999 yuan hingga 6799 yuan; Akhirnya, Honor Magic3 Zhizhen Edition (12GB + 512GB) berharga 7,999 yuan.

Untuk mencapai prestasi yang lebih tinggi, Honor memperkenalkan teknologi OSturboX, yang secara signifikan meningkatkan kelancaran sistem dengan enjin latensi ultra rendah, enjin anti-penuaan dan enjin memori pintar.

Honor mematuhi lima prinsip reka bentuk untuk perlindungan privasi produknya: pengurangan, ketelusan dan kawalan, pemprosesan sisi, tanpa nama dan perlindungan keselamatan. Honor Magic3 menyokong fungsi meta digital yang disebut “Hard Wallet”, yang membolehkan pembayaran yang selamat dan mudah tanpa sambungan rangkaian dengan hanya menyentuh NFC. Honor Magic3 juga merupakan telefon bimbit pertama dalam siri Snapdragon 888 yang menyediakan pembukaan kunci wajah 3D. Ia juga mengesyorkan izin minimum untuk aplikasi dan rekod akses, yang dapat membantu mencegah pelanggaran privasi.

Honor Magic 3 juga merupakan telefon mewah pertama yang dikeluarkan oleh syarikat. Ketua Pegawai Eksekutif Kehormat Ming Zhao mengatakan bahagian pasaran syarikat telah melonjak dari paras terendah 3 peratus kepada 14.6 peratus dalam tiga bulan terakhir.

Pasaran telefon bimbit mewah agak lemah di China. Organisasi penyelidikan pasaran IDC mengatakan bahawa pada suku pertama 2021, 72% telefon bimbit dengan harga lebih dari AS $800 di pasaran telefon bimbit China adalah milik Apple. Jelas sekali, disebabkan kekurangan produk kompetitif yang kuat, jenama telefon bimbit China kini tidak hadir di pasaran mewah.

Lihat juga:Penggubal undang-undang AS meminta bekas penghormatan sub-jenama Huawei dimasukkan ke dalam senarai hitam ekonomi

Zhao Ming berkata, “Kehormatan boleh disenaraikan pada peluang yang tepat, tetapi lebih penting sekarang untuk membina daya saing teras untuk masa depan.” Menanggapi spekulasi bahawa syarikat itu akan berusaha untuk berkembang menjadi kenderaan, Cho mengatakan, “Kami tidak akan melihat kawasan lain kecuali kami memiliki kepemimpinan mutlak dalam perniagaan pengguna seperti telefon”.