Jenama kereta mewah Hyundai Genesis dilancarkan di China, dan paparan drone di cakrawala Shanghai sangat menakjubkan

Jenama kereta mewah global Genesis mengadakan pameran drone hebat yang dipanggil “Genesis of Genesis” di Terminal Pelayaran Antarabangsa Shanghai pada 2 April, menandakan kemasukan rasminya ke pasaran China.

Semasa pameran itu, Genesis mempamerkan produknya yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, sedan mewah pertengahan Genesis G80, dan SUV pertama Genesis GV80 dalam barisan. Ditakrifkan oleh seni bina dua baris ikoniknya, kedua-dua model adalah prestasi sporty dan elegan.

Genesis bermula sebagai nama model sedan kelas atas Hyundai Motor yang hanya bertahan selama beberapa tahun. Sejak November 2015, Genesis telah beroperasi sebagai sub-jenama mewah Hyundai, yang menampilkan standard prestasi, reka bentuk, keselamatan dan inovasi yang tinggi.

Berpusat di Korea Selatan, Genesis mempunyai penjualan besar di Amerika Syarikat dan Kanada, Australia, Rusia dan negara-negara di Timur Tengah. Jenama ini komited untuk menyediakan produk dan perkhidmatan berkualiti tinggi kepada para peniaga automotif di seluruh dunia dan membawa perubahan positif kepada kehidupan pelanggannya.

Kejadian sangat dipuji oleh pengulas industri yang dihormati seperti Laporan Pengguna dan J.D. Kuasa dan telah memenangi anugerah termasuk Kereta Amerika Utara Tahun Ini.

Pada masa ini, Genesis mempunyai pelbagai produk yang lebih komprehensif termasuk G70, G80, G90, GV70, GV80. Menurut siaran akhbar rasmi, model G80 dan GV80 akan diperkenalkan ke pasaran China, walaupun ini mungkin tidak mencukupi untuk memenuhi keperluan pasaran China yang kaya dan tersegmentasi.

Lihat juga:Episod 81: Apa yang diperlukan untuk menang di China

Mengapa Kejadian memilih China sebagai medan perang seterusnya? Pertama, dua sumber pendapatan utamanya, Korea Selatan dan Amerika Syarikat, menyusut akibat kesan mahkota baru. Sebaliknya, berkat langkah pencegahan dan kawalan yang berkesan, pasaran kereta mewah China kini mendorong pertumbuhan pesat sebanyak 19.9%, dengan jualan mencapai 2.79 juta kenderaan pada tahun 2020.

Tetapi Genesis mempunyai banyak pesaing dalam industri kereta mewah, termasuk Mercedes-Benz, Audi dan BMW, yang menjual lebih daripada 700,000 setahun. Kemerosotan berterusan kereta Korea di pasaran China juga telah membawa beberapa ketidakpastian kepada kemasukan Genesis ke negara ini. Pada tahun 2020, dua jenama Korea, Hyundai dan Kia, menjual 410,000 kenderaan di China, turun 32% dari tahun 2019.

“Melancarkan jenama di China mewakili bab baru yang penting dan mungkin paling penting dalam sejarah jenama kami. Kejadian akan memberi tumpuan kepada pembinaan jenama pada peringkat awal. Kami akan terus mendedahkan lebih banyak sorotan mengenai bagaimana kami merancang untuk menarik penonton China kami.” Kata Marcus Heiner, Ketua Pegawai Eksekutif Genesis Motors China.

(Sumber artikel: Kejadian)

Sebagai jenama baru untuk pengguna China, Genesis akan mewujudkan model perniagaan baru berdasarkan jualan langsung dan dibantu oleh rakan kongsi yang boleh dipercayai dan saluran dalam talian, yang membolehkannya secara beransur-ansur mengembangkan bahagian pasaran China.

Jenama ini komited untuk mentafsirkan apa yang baru mewah untuk pengguna China. Untuk menekankan ini, ia mengeluarkan manifesto jenamanya sendiri-“Kejadian Anda”. Kumpulan pengguna yang disasarkan ditandai dengan gaya peribadi yang kuat, pemikiran berani dan avant-garde, dan penghargaan unik terhadap estetika dan reka bentuk.

Model harga telus di bawah komitmen Genesis One Price akan dilaksanakan untuk memastikan harga seragam untuk semua saluran jualan. Dalam masa terdekat, ia akan bekerjasama dengan 2021 Shanghai Fashion Week untuk membuka “Genesis House” di Shanghai untuk pengguna mengalami produk mereka secara mendalam dan menyebarkan budaya jenama mereka.