JD Motors dan Prinx menjalin kerjasama strategik

JD Motors, platform penjualan kereta dalam talian yang dikendalikan oleh syarikat gergasi e-dagang China JD.com, secara rasmi ditandatangani pada 27 JulaiMencapai perjanjian kerjasama strategik dengan jenama tayar kenderaan elektrik PrinxDi masa depan, kedua-dua pihak akan melakukan kerjasama yang luas dan mendalam dalam rantaian bekalan, rangkaian perkhidmatan, dan inovasi perniagaan.

Petunjuk utama kerjasama ini merangkumi inovasi bersama tayar kenderaan tenaga, pengembangan pengguna, kerjasama tayar kenderaan komersial, pengalaman runcit inovatif dalam talian dan luar talian, dll.

Tepat sebelum menandatangani kontrak, kedai utama Prince Tire yang dikendalikan sendiri dilancarkan secara rasmi di JD.com. Antara produk awal Prinx ialah Prinx XNEX SPORT EV untuk kenderaan elektrik sukan manakala XLAB COMFORT EV lebih sesuai untuk kegunaan kenderaan komuter bandar. Setiap tayar Prinx mempunyai penggantian percuma selama satu tahun dan jaminan jangka panjang selama lima tahun.

Sebagai platform perkhidmatan penjualan sehenti yang merangkumi keseluruhan kitaran hidup kenderaan dan susun atur saluran omni, JD Motors telah merangkumi penjualan kenderaan lengkap, motosikal, kenderaan elektrik roda dua, alat ganti kenderaan dan perkhidmatan, memberikan pengalaman penggunaan kenderaan sehenti. Inisiatif kereta luar talian JD Motor-JD Auto Service, juga dikenali sebagai JD Auto Club, telah membuka lebih dari 1.400 kedai di lebih dari 160 bandar di seluruh negara, dan pengguna dapat mengalami “pesanan dalam talian, perkhidmatan luar talian” dan pelbagai Perkhidmatan penyelenggaraan kereta.

Lihat juga:Anak syarikat JD menyelesaikan pemerolehan CNLP

28 Julai,JD Motors juga menandatangani perjanjian kerjasama strategik dengan Chery iCar Ecology sekali lagiKedua-dua pihak akan memberi tumpuan kepada tiga bidang utama saluran, ekologi automotif, dan pemasaran digital, dan terus memperdalam rangkaian transaksi kenderaan tertutup dan perkhidmatan kitaran hidup kenderaan.

NEV pertama kerjasama ekologi mendalam antara JD Motors dan Chery iCar, Chery Wujie Pro, dilancarkan secara rasmi pada hari yang sama. Harga pra-jualan rasmi adalah 79,900 yuan (11843,18 dolar AS) hingga 101,900 yuan (15,104,13 dolar AS), dan akan mula dijual pada bulan Ogos.