IOC membenarkan nWayPlay menjual 500 kotak mainan digital bertema Bingdundun

MenurutSiaran media sosial platform perdagangan digital nWayPlayPada hari Rabu, Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa (IOC) meluluskan satu siri kotak mainan misteri digital terhad dengan tema Bingdundun, maskot rasmi Sukan Olimpik tahun ini, yang akan dijual pada pukul 1 pagi pada 12 Februari, masa Beijing. Terdapat hanya 500 kotak epik yang disebut ini, yang berharga $99 setiap satu. Pengguna individu hanya boleh membeli sehingga lima.

Laman web rasmi menunjukkan bahawa kotak epik mengandungi tiga bros digital berlesen: satu “epik” dan dua “jarang” Kandungan khusus merangkumi 15 versi maskot Olimpik berlesen Bingdundun, yang melakukan pelbagai sukan musim sejuk, seperti ski, Sleigh, snowboarding dan aktiviti lain, selain 5 versi lambang rasmi Sukan Olimpik Musim Sejuk Beijing 2022 dan satu versi poster.

Sebagai tambahan kepada produk yang berkaitan dengan Sukan Olimpik Musim Sejuk 2022, nWayPlay juga mengeluarkan lencana digital dan poster untuk banyak Sukan Olimpik yang lalu sejak tahun 1926. Produk yang paling mahal adalah poster legenda Sukan Olimpik Seoul 1988, yang berharga $9,999.

Di samping itu, nWayPlay juga telah mencapai perjanjian kerjasama yang diberi kuasa oleh Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa. Kedua-dua pihak bersetuju untuk bersama-sama mengembangkan permainan penghasilan permainan “Olympic Jam: Beijing 2022”, yang akan dirilis pada 3 Februari tahun ini.

Lihat juga:China menyampaikan maskot Olimpik Musim Sejuk 2022’Bingdundun’

Dalam permainan ini, pemain dapat memperoleh barang berharga di luar permainan itu sendiri. Sebagai contoh, pemain boleh mengambil bahagian dalam pertandingan ski gaya bebas dan papan luncur salji untuk mendapatkan lencana Olimpik digital yang boleh diperdagangkan di NWayPlay.

Maklumat orang ramai menunjukkan bahawa nWayPlay adalah platform perdagangan terdesentralisasi berdasarkan rantai lalu lintas dan ditubuhkan oleh studio permainan blockchain nWay.

Syarikat induk nWay adalah Animoca Brands, yang ditubuhkan pada tahun 2014 dan beribu pejabat di Hong Kong. Ia adalah pembangun produk GameFi seperti Sandbox dan F1 Delta Time.