Industrial Next Mendapat $12 Juta dalam Pembiayaan Pra-A

Industrial Next, penyedia perkhidmatan teknologi pembuatan,Mengumumkan penutupan pusingan pra-A pada hari Isnin, dengan $12 juta.

Pelabur utama dalam pusingan ini adalah Lenovo Capital and Incubator Group, dan pelabur bersama adalah Xiaomi Strategic Investment Department dan AXPFUND. Pemegang saham syarikat yang ada, MiraclePlus dan YC dari Amerika Syarikat, juga menyertai pusingan ini. Dana tersebut akan digunakan terutamanya untuk penyelidikan dan pengembangan teknologi, pengembangan pasaran dan tujuan lain.

Industrial Next adalah penyedia perkhidmatan teknologi pembuatan canggih yang didedikasikan untuk membantu OEM membina kilang mereka sendiri dan menyediakan teknologi barisan pengeluaran generasi baru. Produk terasnya termasuk teknologi perisikan proses, perisian MES dan MOS (sistem operasi bahan), dan sebagainya. Ia berharap dapat meningkatkan, meningkatkan dan mempromosikan teknologi lini pengeluaran yang telah disahkan di Tesla, dengan fokus untuk melayani pengeluar OEM kenderaan tenaga baru yang muncul di seluruh dunia.

Pada masa ini, penembusan NEV semakin meningkat. Kadar penembusan jualan tahunan NEV dijangka mencapai kira-kira 50% pada tahun 2025. Kadar penembusan tahunan pada tahun 2021 adalah 14.8%. Dengan ruang yang besar untuk peningkatan lebih lanjut, pembuat kenderaan tradisional dan pembuat kenderaan tenaga baru sama-sama mengejar pembinaan kilang dan pengembangan kapasiti yang pesat. Kilang-kilang kereta menghadapi masalah seperti kitaran pengesahan produk pendek, kitaran pengembangan pesat, dan kemas kini teknologi proses yang kerap.

Industrial Next memilih untuk memulakan dengan stesen kerja robot di kilang. Ia bermula dengan kecerdasan setiap unit pembuatan asas, mengubah struktur keseluruhan kilang dari bawah ke atas, dan meningkatkan kapasiti pengeluaran fleksibel kilang.

Untuk memberikan kemampuan adaptif kepada lengan robot di stesen kerja, Industrial Next telah mengembangkan produk perisian dan perkakasan gelung tertutup yang lengkap, yang disebut “persepsi-keputusan-pelaksanaan”.

Setelah merealisasikan satu stesen kerja pintar, Industrial Next dapat membantu syarikat mengoptimumkan keseluruhan barisan pengeluaran mereka, dan stesen kerja hulu dan hilir dapat melakukan pertukaran maklumat masa nyata, sehingga dapat mewujudkan penggabungan proses untuk mengurangkan jumlah stesen kerja, dan mencapai penyesuaian proses masa nyata untuk menyelesaikan masalah pengeluaran dan mencapai Keseimbangan kapasiti.

Lihat juga:Platform kejayaan pelanggan Hokdo melengkapkan pusingan pembiayaan Pra-A

Dari segi perancangan pembangunan, Industrial Next terutama berkomitmen untuk pengembangan dan promosi teknologi pintar untuk stesen kerja robot, dan akan mengembangkan lagi stesen kerja robot mudah alih generasi seterusnya dan teknologi perisian kilang autonomi, dan kemudian menerapkannya di pasaran.