Huawei Melancarkan Jenama Imej Mudah Alih XMAGE

Sebelum pembebasannyaSiri telefon pintar nova 10, Huawei dilancarkan secara rasmiHuawei XMAGE, jenama pengimejan bebas barunyaPada 2 Julai, menyampaikan inovasi dan kekuatan syarikat dalam bidang pencitraan mudah alih. XMAGE akan bekerjasama dengan platform pengimejan yang ada Huawei NEXT IMAGE untuk membentuk jenama pengimejan mudah alih yang berorientasikan masa depan.

Sebagai pengeluar pertama dalam industri yang memperkenalkan AI ke dalam fotografi mudah alih, Huawei juga merupakan salah satu pengeluar pertama dalam industri yang melabur dalam fotografi pengkomputeran. Ia secara konsisten menginovasikan fotografi pengkomputeran untuk gambar mudah alih. Huawei XMAGE telah membina sistem teknologi pengimejan mudah alih yang unik dari tiga dimensi: sistem optik, teknologi pengimejan, dan pemprosesan imej.

Dari segi sistem optik, Huawei telah membuat lensa bebas bentuk, telefoto periskop, dan sistem multi-kamera untuk menyelesaikan masalah penyimpangan dan telefoto dari perspektif teknikal. Kesan pemprosesan imej “1 + 1> 2” direalisasikan. Sebagai contoh, Huawei P50 dilengkapi dengan unit pengimejan dwi baru, unit kamera utama super dan unit zoom super. Sistem siri P50 mengintegrasikan keupayaan pelbagai lensa untuk memberikan keupayaan pengimejan yang kuat untuk telefon bimbit nipis dan ringan.

Lihat juga:Huawei lancar telefon pintar siri Nova 10

Dari segi teknologi pengimejan, Huawei merevolusikan CMOS konvensional dengan menggantikan susunan piksel RGGB dengan susunan RYYB, bermula dengan siri P30. Ini meningkatkan kecekapan pengambilan cahaya dengan ketara. Bercakap mengenai P40, sensor yang lebih besar dipadankan dengan matriks piksel sensitif RYYB dan menyokong teknologi fokus dwi-piksel 50MP, yang dapat mencapai gambar ultra-jelas dengan panjang fokus penuh dan bingkai masa penuh. Di samping itu, fokus octa-core piksel penuh dan sensor multispektral adalah komponen penting dalam teknologi pengimejan.

Dari segi pemprosesan gambar, fotografi AI, gabungan HDR masa nyata, dan XD fusion Pro membolehkan Huawei Images merakam cahaya dan bayangan dunia fizikal dengan setia. Pada tahun 2017, Huawei Mate10 dilengkapi dengan cip AI pertama di dunia, Kirin 970, dan fotografi AI diperkenalkan untuk pertama kalinya dalam siri ini.

Jenama budaya Huawei NEXT IMAGE mengambil tema baru “muda, hangat, bertenaga, positif, dan ke atas”, dan berusaha untuk mewujudkan konotasi budaya jenama mewah. Berkomitmen untuk mewujudkan budaya video baru dengan pengguna telefon bimbit Huawei global.