Honor melancarkan komputer riba, tablet, fon kepala baru dan banyak lagi

Syarikat teknologi China Honor melancarkan rangkaian peranti baru pada 21 JulaiSeperti MagicBook 14 AMD Ryzen Edition, Pad 8, X40i, Smart Screen X3 dan Earbud X3.

Pada sidang media, banyak hubungan antara produk Honor dipamerkan, dan platform perkhidmatan pembangun Honor diumumkan. Platform terbuka ini bukan sahaja memberi kuasa kepada pemaju untuk bekerjasama dalam satu locale, tetapi juga membantu pemaju berkembang di pasaran luar negara. Dasar sokongannya untuk pemaju domestik dan asing akan dilancarkan satu demi satu.

Ketua Pegawai Eksekutif Honor George Zhao mengatakan pada sidang media: “Honor tidak menggunakan satu produk untuk menyelesaikan satu permintaan, tetapi menggunakan portfolio produk untuk melayani pelbagai senario. Berdasarkan seni bina Magic OS yang mendasari, Honor membuat penyelesaian kehidupan pintar lintas aplikasi dan lintas peranti.”

Honor MagicBook 14 AMD Ryzen Edition

Honor MagicBook 14 AMD Ryzen Edition (Kredit gambar: Honor)

Ini adalah produk pertama Honor yang menggunakan teknologi OS Turbo untuk platform AMD. Produk ini dilengkapi dengan platform siri Ryzen 6000 terkini.

OS Turbo, sebagai enjin peringkat sistem yang dikembangkan oleh Honor, dapat mencapai prestasi yang lebih baik dan penggunaan kuasa yang lebih rendah. Notebook baru dengan OS Turbo mengurangkan penggunaan kuasa sebanyak 24.1% untuk mesyuarat harian dan streaming video.

Honor MagicBook 14 AMD Ryzen Edition disesuaikan dengan bateri besar 75Wh, yang dapat mencapai hayat bateri 20 jam. Dengan teknologi pengecasan pantas 65W, bateri dapat bertahan selama tiga jam setelah 15 minit pengecasan. Ia mengambil masa 100 minit untuk dicas sepenuhnya.

MagicBook baru ini tersedia dalam warna perak dan kelabu, dan harganya bermula dari 5,199 yuan ($768).

Mat Honor 8

Honor Mat 8 (sumber gambar: Honor)

Honor Pad 8 menggunakan paparan IPS definisi tinggi 12 inci dengan nisbah skrin-ke-badan 87%. Tablet 278.54×174.06×6.9mm ini disesuaikan dengan pelbagai mod perlindungan mata di peringkat perisian, serta fungsi untuk mengingatkan pengguna tentang kedudukan duduk yang buruk.

Magic UI 6.1 membawa pengalaman pintar dan lancar seperti kolaborasi skrin berpecah dan pelbagai skrin. Aplikasi pusat pendidikan terbina dalam membantu pelajar mendapatkan persekitaran pembelajaran yang lebih fokus pada tablet skrin besar. Dalam mod “penggunaan sihat”, ibu bapa dapat melindungi anak-anak mereka dari pelbagai aplikasi dan menyesuaikan waktu penggunaan pada aplikasi.

Honor Pad 8 telah dilancarkan dalam tiga warna berikut: Dawn Gold, Dawn Blue, dan Mint Green. Ia bermula pada harga 1,499 yuan (US $222) dan akan mula dijual pada 29 Julai.

Honor X40i

Honor X40i (sumber gambar: Honor)

Honor X40i, yang menampilkan cahaya dan nipis, dilancarkan pada 12 Julai. Ia dilancarkan secara rasmi pada sidang media 21 Julai. Jualan bermula pada 10:08 pada 22 Julai, dengan julat harga antara 1,599 yuan dan 1999 yuan ($236- $295).

Lihat juga:Honor X40i Telefon Pintar Murah Dilancarkan dengan Harga Rp 238

Honor Smart Screen X3 Series

Honor Smart Screen X3 (sumber gambar: Honor)

Barisan TV Honor Smart Screen X3 merangkumi dua model dengan skrin 55 inci dan 65 inci secara menyerong. Menyokong teknologi dimming DC, mengurangkan nisbah biru dalam lampu latar. Ia menambah suis satu klik antara mod kanak-kanak dan mod penatua, menyokong fungsi bantuan jauh, dan membantu ibu bapa dengan mudah menetapkan masa tontonan anak-anak mereka. Honor Smart Screen X3 55 inci berharga $295, sementara model 65 inci yang lebih tua berharga $400. Jualan runcit di China akan bermula pada 25 Julai.

Honor Earbud X3 Series

Honor Earbud X3i (sumber gambar: Honor)

Dua fon kepala, earbud X3 dan earbud X3i, juga dikeluarkan pada persidangan tersebut. Bagi peminat permainan, mod latensi rendah boleh dihidupkan dengan satu klik untuk mengenal pasti kedudukan lawan. Earbud X3i berharga 129 yuan ($19), sementara harga earbud X3 belum diumumkan.

Earbud X3 menyokong pengurangan kebisingan aktif 40dB untuk memenuhi keperluan riadah, sukan, perjalanan, hiburan dan tetapan lain. Mereka juga dilengkapi dengan unit tanduk 12mm dan teknologi audio Qualcomm aptX.