Honor akan melancarkan telefon pintar “flagship sebenar” dengan chipset Snapdragon 888 pada bulan Julai

Menurut laporan media, jenama telefon pintar murah China Honor boleh melepaskan telefon “perdana sebenar” seawal bulan Julai.

Telefon pintar boleh dimasukkan ke dalam barisan Magic jenama dan dilengkapi dengan chipset Qualcomm Snapdragon 888, lapor Tencent News Yixian.com, memetik orang yang mengetahui perkara itu.

PenghormatanSecara rasmi melancarkan siri V40nyaIni adalah telefon pintar pertama syarikat sejak ia dipisahkan dari Huawei pada November tahun lepas.

Honor V40 5G menjalankan chipset MediaTek Dimensity 1000+, yang dipercayai oleh orang dalam industri adalah cip yang sedikit kurang maju. Menurut Yixian, ini bermakna telefon ini tidak boleh dipanggil perdana sebenar.

Laporan itu menambah bahawa Honor masih dalam proses memperbaiki seni bina keseluruhan, menyebabkan kelewatan dalam penggunaan produk.

Lihat juga:Premium V40 dengan kamera 50MP, cip MediaTek habis terjual beberapa minit selepas dilancarkan

Walaupun semua pembekal Honor yang lalu-termasuk AMD, Qualcomm, Samsung, Microsoft, Intel dan MediaTek-kini kembali bekerja dengan Honor, mereka tidak lagi menganggap Honor sebagai pelanggan keutamaan setelah berpisah dari Huawei, kata laporan itu. Ini terus membuat kehormatan agak sukar untuk bersaing dengan industri.

Pada bulan November 2020, Huawei menjual sub-jenama telefon pintar anggarannya, Honor, kepada konsortium lebih daripada 30 ejen, pengedar dan entiti yang disokong oleh kerajaan, dengan alasan “tekanan besar” untuk melakukannya di tengah sekatan AS yang mengancam bekalan perkakasan syarikat, termasuk chipset utama.

Honor telah menetapkan matlamat yang bercita-cita tinggi untuk menghasilkan 100 juta telefon pintar pada tahun 2021, peningkatan 40% dari penghantaran syarikat pada tahun 2020. Kebanyakan jualan syarikat datang dari China.

Orang yang biasa dengan perkara itu memberitahu Yixian.com bahawa siri Magic Honor bukan hanya peranti, tetapi mungkin melibatkan pelbagai produk yang lebih luas.

Menurut berita yang dikeluarkan oleh blog Cina “Peng Peng Jun Jia Dao” pada 8 Mac, selepas siri V40, Honor akan melancarkan tablet mid-range yang dipanggil “Honor Pad7” pada bulan Mac.

Tablet baru dikatakan dioptimumkan untuk kerjasama pelbagai skrin, dengan panel LCD 10 inci + dan pemproses mid-range.