HeyTea menetapkan had minuman pada $4.6

Jenama minuman Cina HeyTea mengumumkan pada hari KhamisPelarasan harga produk selesaiIa bermula pada bulan Januari tahun ini. Syarikat itu mengatakan bahawa ia tidak akan melancarkan minuman baru dengan harga lebih dari 29 yuan ($4,6) tahun ini dan berjanji bahawa produk yang ada tidak akan meningkat tahun ini.

Mengenai alasan penyesuaian, HeyTea mengatakan bahawa penurunan harga disebabkan oleh potensi jenama, peningkatan skala dan rantaian bekalan keseluruhan. Ia kini mempunyai hampir 900 kedai di sekitar 70 bandar di dalam dan luar negara.

Sebagai tambahan, jurucakap HeyTea memberi respons kepada media tempatan TMTPost: “Untuk berkongsi produk berkualiti tinggi kami dengan lebih banyak orang, kami menurunkan harga sebanyak 1 hingga 10 yuan dan menetapkan had 29 yuan. Setelah penyesuaian harga, harganya 15 Minuman antara 25 yuan telah menyumbang lebih dari 60% daripada semua produk yang dijual.”

HeyTea memberi tumpuan kepada pekerja kolar putih dan golongan muda. Hingga kini, syarikat telah mengumpulkan lima pusingan dana, dengan pelabur termasuk Meituan Dragon Ball, Tencent Investment, dan Sequoia Capital.

Menurut data yang dikeluarkan oleh Frost Sullivan, pada tahun 2020, dalam industri minuman gaya baru, HeyTea menduduki tempat pertama dalam populariti nasional, dengan kesedaran jenama menyumbang lebih dari 41.5% pasaran nasional.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, industri minuman baru telah menarik banyak perhatian dan pelaburan. Nayuki adalah syarikat pertama seumpamanya yang disiarkan secara terbuka. Dalam konteks ini, HeyTea melakukan sebaliknya dan menurunkan harga banyak produknya.

Tidak lama dahulu, Chayan Yuese menaikkan harga kebanyakan produknya sebanyak 1 yuan, pada 7 Januari. Pada 16 Februari, harga aplikasi rasmi Starbucks, termasuk kafe Americano dan latte, dinaikkan sebanyak 1-2 yuan.

Lihat juga:Starbucks China menaikkan harga produk tertentu