Hello mengeluarkan laporan kelestarian tahunan

Hello Inc., platform perkhidmatan perjalanan dan kehidupan tempatan di China, mengeluarkannyaLaporan Pembangunan Lestari 2021Pada 6 Jun, tinjau pencapaiannya dari segi sains dan teknologi, usaha rendah karbon, dan kemakmuran bersama.

Menurut laporan itu, pada akhir 2021, pengguna basikal Hello Inc di seluruh negara telah menunggang 41.6 bilion kilometer secara kumulatif, mengurangkan pelepasan karbon sekitar 1.94 juta tan. Pengguna perkhidmatan perjalanan syarikat telah melakukan perjalanan sejauh 20.2 bilion kilometer, mengurangkan pelepasan karbon lebih dari 4 juta tan. Perkhidmatan pertukaran kuasa syarikat telah digunakan lebih dari 100 juta kali, mengurangkan pelepasan karbon hampir 300,000 tan.

Pangkalan pengeluaran skuter elektrik syarikat telah dimasukkan ke dalam pengeluaran secara rasmi dan akan membentuk pengeluaran tahunan sebanyak 3 juta unit. Laporan itu menyatakan bahawa syarikat itu telah menubuhkan tiga garis pertahanan pengurusan kualiti, termasuk pemantauan kualiti proses, kawalan kualiti pengeluaran besar-besaran dan audit sistem pengurusan kualiti.

Di samping itu, Hello Inc. terus menyokong rakan rantaian bekalan untuk meningkatkan kesedaran pengurusan kualiti dengan membuka paten teknologi dan memberikan latihan yang diperlukan.

Pada bulan Mac 2021, Haro Travel mengeluarkan proposal berkecuali karbon pertama dalam industri perjalanan bersama, menetapkan tujuan dan jalan realisasi berkecuali karbon termasuk perjalanan dan pembuatan. Pada Hari Karbon Rendah Nasional pada bulan Ogos, syarikat itu berjanji untuk mencapai pelepasan karbon sifar pada akhir tahun 2025 dan akan secara berkala mendedahkan kemajuan perkara tersebut.

Laporan menunjukkan bahawa pada akhir 2021, Haro mempunyai 530 juta pengguna berdaftar dan perniagaannya telah tersebar di lebih dari 400 bandar di seluruh negara. Dalam laporan ini, syarikat itu menerangkan bahawa sistem pengangkutan bandar yang dibayangkan harus mempunyai empat ciri: standardisasi, keterangkuman, keselamatan, dan perlindungan alam sekitar. Logik teras pelancaran “Pelan Jaminan Bandar 0530” dijelaskan: pengurusan basikal bersama adalah bahagian penting dalam pengurusan standard bandar. Hari ini, rancangan di atas telah menjadi standard penilaian untuk jabatan kerajaan di banyak tempat.

Lihat juga:Ant Group melabur lebih daripada 1.88 bilion yuan dalam R&D tahun lalu

Di kawasan luar bandar, Hello Inc telah mencapai perjanjian dengan lebih daripada 40 bandar dan kampung di lapan wilayah di seluruh negara untuk menyediakan hampir 10,000 basikal bersama untuk membantu meningkatkan rangkaian pengangkutan asas.