Hari Amal Tema Kemakmuran Bersama Tencent mengumpulkan 430 juta yuan

5 September,TencentHari Amal yang bertemakan Kesejahteraan Bersama telah dijalankan. Hari ini menandakan salah satu aktiviti pertama amalnyaMerancangDari jumlah itu, 50 bilion yuan ($7.7 bilion) dilancarkan pada bulan Ogos.

Projek ini adalah sebahagian daripada “99 Gift Day Event” yang akan berlangsung selama 10 hari tahun ini. Ia dibahagikan kepada “Hari Tema”,” Hari Tindakan “dan” Hari Penghargaan”.

Menurut berita kesejahteraan awam Tencent, pada jam 6 petang pada 5 September, projek ini telah mengumpulkan lebih dari 430 juta yuan dalam bentuk sumbangan, di mana 4.73 juta menyumbang 270 juta yuan, dan Yayasan Tencent menyumbang 160 juta yuan. Dana ini akan digunakan untuk membantu pembinaan semula pasca bencana, revitalisasi luar bandar dan kumpulan terdedah di kawasan kurang maju.

Sebagai tindak balas kepada “Hari Tema”, Tencent telah melancarkan banyak projek termasuk” Saya ingin pergi ke kuliah”, “Rancang rumah untuk anak-anak yang memerlukan”,” Satu Dana Kanak-kanak”, “Membantu keluarga yang memerlukan”,” Membaca dan Membaca “dan projek lain yang paling popular. Digemari oleh netizen.

Tencent menawarkan dua cara untuk menderma supaya orang boleh mengambil bahagian tanpa membelanjakan wang. Mereka termasuk menjawab soalan dan menghantar bunga merah kecil. Hingga kini, Tencent telah mengumpulkan 5.15 juta jawapan dan 9.07 juta bunga merah kecil yang dapat disumbangkan melalui pelbagai saluran.

Sebagai tambahan kepada kemakmuran bersama, 99 Hari Hadiah tahun ini juga akan menangani masalah pembangunan yang tidak seimbang dan tidak mencukupi, termasuk bantuan pendidikan, bantuan hidup, teknologi berpusatkan warga tua, berkecuali karbon, dan sukan belia.

Pada masa kemudian, Tencent terus berusaha dalam bidang kesejahteraan bersama. Pada 1 September, syarikat itu mengumumkan bahawa bahagian permainan dan badan amalnya akan bersama-sama melancarkan rancangan amal. Rancangan ini akan menyediakan 100 bilik darjah, 100 padang sukan, dan perkhidmatan sokongan seperti pengaturan kurikulum, latihan guru, dan pertandingan sukan untuk kanak-kanak bandar dan luar bandar.

Lihat juga:Tencent menyediakan 100 bilik darjah dan 100 padang sukan untuk kanak-kanak bandar dan luar bandar