GoerTek meterai perjanjian kerjasama dengan miHoYo dan 37 Interactive Entertainment

GoerTek, syarikat China dalam industri akustik, optik dan mikroelektronikPengumuman pada 18 Julai menyatakan bahawa syarikat dan anak syarikat induknya Tongge Ventures telah menandatangani perjanjian perkongsian dengan dua pembangun permainan-Mioyo dan 37 Interactive Entertainment. Perjanjian itu akan menyumbang 556 juta yuan ($82.54 juta) untuk aktiviti modal teroka antara kedua-dua syarikat.

Sasaran pelaburan adalah Qingdao Tongge Fasa I Venture Capital Fund Partnership, yang dibiayai bersama oleh Goltec dan Tongge Venture Capital dengan masing-masing 99 juta yuan dan 1 juta yuan.

Perkongsian itu akan membuat pelaburan ekuiti atau kuasi ekuiti dalam syarikat permulaan yang tidak tersenarai dalam pembuatan maju, kereta pintar, augmented reality, realiti maya, dan semikonduktor.

Goltec ditubuhkan pada bulan Jun 2001 dan disenaraikan di Bursa Saham Shenzhen pada bulan Mei 2008. Ia terlibat dalam penyelidikan dan pengembangan, pembuatan dan penjualan komponen ketepatan suara dan optik dan bahagian struktur ketepatan, mesin pintar dan peralatan kelas atas. Pada masa ini, Goltek mempunyai pejabat di 21 bandar di 6 negara di seluruh dunia, termasuk China, Amerika Syarikat, Jepun, Korea Selatan, dan Denmark.

Kedua-dua miHoYo dan 37 Interactive Entertainment adalah syarikat permainan. Ditubuhkan pada tahun 2011, miHoYo adalah sebuah syarikat teknologi yang memberi tumpuan kepada budaya anime, dan telah membina rangkaian industri lengkap yang meliputi manga, anime, permainan, muzik, novel dan perimeter anime selama bertahun-tahun.

Lihat juga:Goertek Microelectronics Shanghai Stock Exchange IPO Diluluskan

37 Interactive Entertainment turut mengambil bahagian dalam penyelidikan dan pengembangan dan pengedaran permainan global dan pendidikan berkualiti. Di samping itu, syarikat itu juga aktif memasuki meta-alam semesta, filem dan televisyen, animasi, muzik dan bidang lain. Ia memiliki jenama R&D permainan terkenal 37Games, jenama operasi permainan profesional 37online, 37Mobile, dan jenama pendidikan dalam talian berkualiti tinggi Miaoma.