Geely melancarkan SUV hibrid Raytheon kelas A baru

Pembuat kereta China Geely mengumumkan pada 5 JulaiSUV kelas A baru, kod FX11, dengan seni bina CMA dan teknologi hibrid Raytheon.

FX11 adalah model pertama berkonsepkan Vision Starburst yang diumumkan Geely tahun lalu dengan rekaan serba baharu. Lencana Geely diterangi, dengan lampu larian dan papan nama “Hi-F Hybrid” di bahagian depan.

Pada bulan Mac tahun ini, Geely secara rasmi melancarkan “Super Hybrid” Raytheon Hi-X. Syarikat itu mengatakan bahawa Raytheon “Super Hybrid” menawarkan pelanggan kelebihan lesen dan subsidi EV, bersama dengan jarak elektrik yang lebih lama dan pengurusan tenaga yang lebih pintar, berbanding dengan PHEV tradisional dan EV.

Model yang dikuasakan oleh Geely Super Hybrid mempunyai jarak pelayaran elektrik tulen lebih dari 100 kilometer. Salah satunya mempunyai jarak pelayaran elektrik tulen lebih dari 200 kilometer dan dilengkapi dengan teknologi pengecasan pantas 60kW, yang dapat dicas hingga 80% dalam 30 minit.

Lihat juga:Pengerusi Geely memperoleh jenama telefon pintar Meizu dalam usaha sama

Model hibrid super Raytheon semuanya menggunakan “DHT Pro pemacu elektrik tiga kelajuan” Geely yang unik. Sebagai contoh, sedan super hibrid Emgrand L Hi-X mempunyai penggunaan bahan bakar serendah 3.8L apabila menggunakan kuasa, dan jarak pelayaran komprehensif dapat mencapai 1.300 kilometer +. Mempercepat hingga 100 km/j dalam 6.9 saat, dan tork output akhir roda maksimum sistem mencapai 4920 N · m.

Geely kini mempunyai empat model seni bina CMA yang dijual: Xingrui, Xingyue S, Xingyue L dan Xingyue L Raytheon Hi-X Hybrid. Kedua-duanya adalah siri “China Star” mewah. Setiap model China Star menggabungkan teknologi teratas Geely dan merupakan produk bintang penting dalam segmen pasaran masing-masing. Hingga akhir Mei 2022, 360,000 pelanggan telah menggunakan produk Zhongxing.