Geely Automobile melancarkan model sejuk Binyue baru

Hangzhou Geely Automobile disenaraikanModel Binyueku yang baru9 Ogos. Kereta ini diposisikan sebagai SUV berkuasa tinggi dengan tiga versi untuk dipilih. Harga runcit yang dicadangkan oleh pengeluar berkisar antara 98,800 yuan hingga 119,800 yuan ($14,661-17,777).

Geely Galaxy OS yang digunakan dalam kereta baru didasarkan pada cip digital ECARX E02 yang dikendalikan oleh pengasas dan ketua Geely, Li Jiaxiang. Sistem operasi dapat merealisasikan fungsi seperti ekologi interkoneksi multimedia dan sistem interaksi suara pintar.

Bin Yueku (sumber gambar: Geely)

Shen Ziyu, ketua E Fund, mengatakan bahawa modul cip digital E02 yang dikembangkan sendiri menggunakan CPU lapan teras. Berbanding dengan generasi sebelumnya, kuasa pengkomputeran CPU ini telah meningkat sebanyak 3.3 kali. Boleh menyokong kawalan visual 3D kenderaan dan interaksi dinamik imej maya. Model ini menggunakan NPU bebas untuk kali pertama, jadi modul E02nya mempunyai keupayaan pengkomputeran AI tepi yang lebih kuat.

Lihat juga:ECARX yang disokong oleh Geely melancarkan kerjasama strategik dengan AMD

Sebagai model Geely untuk orang muda, Binyueku mengadopsi reka bentuk yang lebih bergaya, yang tercermin dalam gril pengambilan udara, lampu depan LED, sayap belakang, badan, dan roda. Dari segi padanan warna badan, model ini menggunakan reka bentuk badan bertahap.

Binyue Cool (Source: Geely)
Bahagian dalaman Binyueku (sumber gambar: Geely)

Dari segi dalaman, Binyueku menggunakan reka bentuk kelabu dan hitam dan merah dan hitam, skrin dua bersepadu terapung, pemegang elektronik sukan dan konfigurasi lain. Dari segi perincian, model ini menggunakan tempat duduk kompetitif yang merangkumi dan meningkatkan tuas elektronik perlumbaan.

Binyueku dilengkapi dengan konfigurasi standard instrumen LCD 10,25 inci 12,3 inci terapung skrin dua bersepadu, dengan kemasukan tanpa kunci PEPS dan permulaan satu butang, kunci Bluetooth, alat kawalan jauh pintar telefon pintar T-BOX dan fungsi pengecaman wajah.

Dari segi kuasa, Binyueku dilengkapi dengan enjin suntikan langsung tekanan tinggi Jinqing 1.5TD generasi baru Geely, dengan kuasa maksimum 133kW dan tork maksimum 290N · m. Masa pecutan sifar hingga seratus adalah 7.6 saat. Model ini menggunakan teknologi kecekapan tinggi dan penjimatan bahan api, dan hanya menggunakan 5.8 liter bahan api setiap 100 kilometer.