Foto telefon pintar baru yang boleh dilipat Huawei bocor

Pada 29 Ogos, nama pengguna Weibo adalah “China Digital Blogger”Teknologi meow“Telefon pintar baru dengan kod nama” BAL-AL80 “dijumpai, yang dianggap sebagai turunan dari telefon pintar lipat menegak poket Huawei P50, dan telah lulus perakuan Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat (MIIT). Menurut gambar yang disiarkan di laman web rasmi, telefon pintar baru Dengan reka bentuk kulit dan kaca polos, ia dijangka akan dilancarkan pada pelancaran produk siri Mate 50 pada 6 September.

(Kredit gambar: TENAA)

Di samping itu, blogger mendapati di laman web rasmi Xinhua dengan kod bernama “CHA-AL80” sebagai model telefon pintar, yang mungkin tergolong dalam siri telefon pintar Enjoy syarikat. Ia mempunyai bateri 3,900mAh dengan celah di bahagian atas paparan dan tiga kamera di bahagian belakang.

Bagi telefon pintar poket Huawei P50 yang baru, maklumat yang dibocorkan sebelumnya menunjukkan bahawa ia akan dilengkapi dengan chipset Snapdragon 778G 4G. Ini dapat dilihat sebagai versi profil rendah dari poket Huawei P50.

Gambar model di laman web Kementerian Perindustrian dan Teknologi Maklumat menunjukkan bahawa kawasan lensa di bahagian belakang telefon hanya mempunyai satu cincin dengan tiga kamera terbina dalam. Untuk makluman, telefon pintar HUAWEI P50 Pocket mempunyai dua cincin dan cincin di bawahnya berfungsi sebagai paparan kecil yang meningkatkan minat terhadap telefon pintar.

Poket Huawei P50 (sumber gambar: Huawei)

Tidak seperti P50 Pocket, telefon pintar ini mempunyai reka bentuk kaca dan kulit polos. Jika kaca di bahagian belakang telefon pintar hanya kaca biasa, kedudukan mesin mungkin lebih rendah atau sama dengan P50 Pocket dan harganya mungkin lebih rendah. Jika tidak, jika kaca ini boleh digunakan sebagai paparan tambahan, atau mempunyai fungsi lain, maka kedudukan model ini tidak diragukan lagi lebih tinggi.

Lihat juga:Huawei melancarkan produk pintar baru untuk meningkatkan ekosistem HarmonyOS

HUAWEI P50 Pocket adalah telefon pintar boleh lipat yang dilancarkan pada Disember tahun lalu. Ia mempunyai reka bentuk gelung berganda, dengan modul lensa dan skrin luar bulat yang disusun ke atas dan ke bawah. Ia menggunakan skrin fleksibel 6.9 inci, nisbah skrin 21: 9, resolusi 2790×1188, kadar penyegaran 120Hz, dan pengurusan warna P3. Dilengkapi dengan engsel generasi baru, kebosanan skrin meningkat sebanyak 28%.

Dari segi konfigurasi terasnya, Huawei P50 Pocket dilengkapi dengan pemproses Snapdragon 888 4G, bateri 4000mAh terbina dalam, dan menyokong pengecasan ultra pantas Huawei hingga 10V/4a.