Forebright Capital melabur dalam pembiayaan Siri A CCVUI.com

CCVUI.com baru-baru ini mengumumkanPenyelesaian pembiayaan Siri A bernilai puluhan juta yuan. Forebright Capital adalah pelabur eksklusif dalam pusingan ini, sementara Geyang Capital adalah penasihat kewangan eksklusif. Dana tersebut akan digunakan untuk memperkuat pasukan R&D dan teknikal, serta peningkatan cip syarikat pelaburan.

CCVUI.com ditubuhkan pada bulan September 2018. Berdasarkan enjin rangkaian neural yang dapat dikonfigurasi semula yang dikembangkan sendiri, ia terlibat dalam pengembangan cip dan algoritma AI pengecaman pertuturan pintar. Produknya mempunyai ciri-ciri prestasi tinggi, penggunaan kuasa ultra rendah, kadar pengiktirafan yang tinggi, kos rendah, skalabilitas algoritma yang kuat, dan lain-lain, dan sesuai untuk telefon pintar, fon kepala dan kategori lain.

Produknya XS200X menggunakan cip suara berkuasa rendah dan kecerdasan suara teras. Cip ini telah dihasilkan secara besar-besaran, dikeluarkan dan dilaksanakan di seluruh dunia. Cip front-end pengiktirafan ucapan khas ini didasarkan pada seni bina RISC-V, yang menyelesaikan masalah yang disebabkan oleh reka bentuk ADC ultra-rendah kuasa dan sistem gelung fasa terkunci fasa rendah. Cip ini juga mempunyai reka bentuk sistem digital berkuasa rendah dan pakej miniatur.

Selama empat tahun beroperasi, pasukan teras mengembangkan penyelesaian cip berdasarkan seni bina RISC-V. Pasukan ini dapat mengasah lagi pengalamannya dalam kawalan kos dan pembangunan teknologi. Pada masa ini, pasaran agak homogen, dan cip syarikat telah menonjol dengan seni bina RISC-V dan konsistensi penggunaan kuasa, kuasa pengkomputeran dan prestasi produk.

Dari segi perniagaan, CCVUI.com mempunyai empat jabatan utama: perjalanan, interoperabilitas, membuka kunci cetak suara, dan kedudukan sumber suara. Setiap sektor saling berkaitan supaya setiap segmen dapat berkomunikasi dengan segmen lain. Contohnya, perjalanan dan interkom terutama untuk pasaran topi keledar pintar. CCVui.com bekerjasama dengan syarikat seperti Ele.me untuk mengembangkan topi keledar pintar untuk penunggang. Langkah ini bertujuan untuk membantu pemandu menyelesaikan pemprosesan pesanan mereka sendiri dan juga menjawab panggilan telefon. Di samping itu, penyetempatan sumber bunyi sedang dilaksanakan untuk panggilan persidangan langsung dan video.

Lihat juga:Teknologi Manji menerima pembiayaan Siri A hampir 100 juta yuan, yang diketuai oleh rakan Yunqi

Pada tahun 2022, CCVUI.com akan memberi tumpuan untuk mempromosikan pengecaman cetak suara luar talian dalam senario seperti pengesahan identiti dan pembukaan kunci tambahan. Di samping itu, syarikat itu menjangka akan menghantar berjuta-juta cip ke seluruh dunia untuk topi keledar pintar, walkie-talkie dan banyak lagi.