Drone FIMI dipanggil semula kerana kegagalan sistem kawalan

Pada hari Jumaat, Pentadbiran Negeri untuk Peraturan Pasar mengumumkan di laman webnya bahawa 4.000 drone WR JTZ02FM yang dihasilkan oleh Femi Technology akan dipanggil semula. Penarikan semula ini berlaku untuk drone 4K yang dihasilkan antara 8 Februari 2017 dan 18 Februari 2017.

Drone ini dipanggil semula kerana pemadanan parameter kawalan perisian sistem kawalan penerbangan yang tidak betul. Mereka mempunyai bahaya keselamatan seperti pemadaman elektrik dan jatuh ketika terbang di ketinggian tinggi.

Femi Technology adalah sebahagian daripada ekosistem Xiaomi. Ia adalah syarikat China yang ditubuhkan pada tahun 2016 dan memberi tumpuan kepada penyelidikan dan pembangunan produk berkaitan seperti robot dan drone.

Sebagai tindak balas kepada penarikan balik produk, FIMI Technologies telah menarik balik bahagian-bahagian yang rosak dalam usaha untuk meningkatkan keselamatan dan keselamatan pengguna.

Lihat juga:Raksasa penghantaran makanan Meituan melancarkan perkhidmatan penghantaran makanan drone untuk memberikan pengalaman pengguna baru

Femi Technology menyatakan bahawa pengguna boleh log masuk ke laman web rasmi syarikat untuk memeriksa sama ada produk mereka harus ditarik balik, dan dapat mengetahui lebih lanjut mengenai situasi tertentu melalui hotline perkhidmatan pelanggan.