Douyin menutup 160,000 saluran siaran langsung haram

Baru-baru ini, Douyin, aplikasi video pendek ByteDance, dilancarkanLaporkan langkah-langkah baru-baru ini untuk memastikan keselamatan platformLaporan itu menunjukkan bahawa syarikat itu menutup lebih daripada 160,000 saluran siaran langsung haram, menyekat 600,000 akaun spam, dan mendapatkan kembali kebenaran siaran langsung lebih dari 30,000 akaun.

Selama setahun terakhir, Douyin telah menetapkan lebih dari 140 model keselamatan dan lebih dari 1,000 peraturan keselamatan untuk mengawal keselamatan platform siaran langsungnya. Di samping itu, pelbagai mekanisme semakan pintar dan alat pemintasan risiko telah meningkatkan pengendalian aduan untuk menjadikannya   Kecekapan adalah setinggi 95.8%.

Hak pengguna dan keselamatan rangkaian selalu menjadi tumpuan perniagaan siaran langsung Douyin. Pada tahun 2021, Douyin melancarkan kempen publisiti anti-penipuan melalui saluran siaran langsung sendiri. Acara ini menarik lebih daripada 4,500 pencipta dan lebih daripada 120 juta netizen untuk turut serta.

Mengenai perlindungan untuk penonton yang lebih muda, laporan itu menunjukkan bahawa kempen musim panas lalu memintas lebih dari 6.000 akaun yang ditujukan kepada anak di bawah umur dan mencabut 419 akaun yang cuba mendorong anak di bawah umur untuk disiarkan secara langsung untuk mendapatkan ganjaran.

Lihat juga:Douyin: Transaksi jenama dituai, kadar pertumbuhan purata bulanan pada tahun 2022 melebihi 24%

Douyin juga telah banyak melabur dalam bimbingan tuan rumah untuk mewujudkan komuniti yang lebih beradab dan hijau. Laporan menunjukkan bahawa latihan penghantaran langsung yang disediakan oleh Douyin telah merangkumi 12 wilayah dan bandar di seluruh negara.