Douyin melancarkan versi “Mengzhi Project” yang ditingkatkan untuk membuat kandungan sains popular berkualiti tinggi untuk orang muda

1 Januari 2022,Versi Douyin “Mengzhi Project” yang ditingkatkan,Projek yang bertujuan untuk menyokong pencipta kandungan pendidikan muda dilancarkan secara rasmi.

Sebagai sebahagian daripada pembangunan, akan ada perubahan besar dalam kategori kandungan dan cara pencipta terlibat. Douyin akan memberi tumpuan untuk menyokong pencipta kandungan sains popular dan memperkukuhkan interaksi dengan orang muda.

Di platform video pendek Douyin, pengetahuan lanjutan dapat disebarkan di kalangan orang ramai. Pemuat naik yang dijuluki “String Theory World” adalah postdoc yang mempelajari kosmologi, teori rentetan, dan teori medan. Dia suka menerangkan pengetahuan fizik yang menarik mengenai Douyin, yang telah memenangi cinta banyak kanak-kanak.

Pada tahun 2022, “Mengzhi Plan” akan meningkatkan pelaburan dalam sains popular. Pada tahun 2021, rancangan ini akan melancarkan sejumlah aktiviti seperti “Enjoy Science Camp”,” Science Season “dan” Wonderful Science and Technology Museum “untuk mendorong lebih banyak pencipta kandungan.

Di samping itu, fungsi Mod Pemuda Douyin akan terus ditingkatkan. Menggabungkan peristiwa popular dengan pengetahuan rentas domain membantu golongan muda untuk bersaing dengan masa sambil memperoleh pengetahuan yang berguna secara sistematik.

Untuk mempelbagaikan cara orang muda memperoleh pengetahuan dalam talian, pada tahun 2022, “Mengzhi Project” akan meningkatkan insentif untuk siaran langsung dan mengundang lebih banyak pencipta kandungan.

Lihat juga:Douyin mengeluarkan laporan data 2021 yang menunjukkan pilihan pengguna

“Mengzhi Project” akan ditingkatkan di luar talian. Menjalankan aktiviti tema ibu bapa-anak, kuliah kesejahteraan awam, dan pertukaran di planetarium, akuarium, muzium, muzium sains dan teknologi dan tempat-tempat lain untuk merangsang kreativiti anak-anak.