Douyin dan Douyin memperoleh AS $266 juta pada bulan Januari

Pada hari Rabu,Menara sensorMenurut data yang dikeluarkan, pada Januari 2022, TikTok dan Douyin memperoleh sejumlah AS $266 juta melalui Apple App Store dan Google Play, 2.1 kali ganda dari Januari 2020. Ia kekal sebagai aplikasi bukan permainan dengan bayaran tertinggi di dunia.

Secara khusus, sekitar 36.5% pendapatan berasal dari versi iOS Douyin domestik, 21.4% berasal dari pasaran AS, sumber pendapatan kedua terbesar, dan 3.6% berasal dari pasaran Jerman, sumber pendapatan ketiga terbesar.

Google One menduduki tempat kedua dengan pendapatan hampir $120 juta, meningkat 139% dari Januari 2020. Bagi Google One, 68% pendapatannya berasal dari pasaran AS dan hanya 2.6% dari pasaran Jepun, pasaran kedua terbesarnya. Tiga aplikasi lain dalam lima teratas adalah YouTube, Disney +, dan Tinder. Platform video China Tencent Video dan iQiyi masing-masing menduduki tempat kelapan dan kesembilan.

Lihat juga:Douyin menguji penyelidikan dan pengembangan bebas aplikasi e-dagang “Douyin Box” untuk pertama kalinya, diposisikan sebagai platform peneraju trend

Permainan Cina juga menunjukkan prestasi yang baik di pasaran luar negara. Menurut Sensor Tower, pendapatan luar negara untuk…Permainan mudah alih “True God Impact” MihoyoKenaikan bulan ke bulan sebanyak 51%, mengatasi “Candy Crush Legend” dan “Roblox” dengan ketara, menjadi permainan mudah alih dengan pendapatan tertinggi di pasaran luar negara.