DeepMirror menyelesaikan pembiayaan Siri A bernilai puluhan juta dolar

Permulaan teknologi China DeepMirror baru-baru ini selesaiPembiayaan Siri A bernilai puluhan juta dolarDana ini digunakan terutamanya untuk penyelidikan dan pembangunan teknologi, pengeluaran dan pengambilan pekerja. Syarikat itu juga akan memulakan pusingan pembiayaan A + tidak lama lagi.

Pusingan pembiayaan yang baru selesai diketuai bersama oleh Shanghai Artificial Intelligence Industry Equity Investment Fund dan IDG Capital, syarikat permainan domestik terkemuka 37games, dan pemegang saham DeepMirror yang ada OPPO, Balu, BV Capital, Shenzhen Xinwangda Electronics, Fosun RZ Capital, dll. Ikuti pelaburan.

Ditubuhkan pada tahun 2019, DeepMirror mengintegrasikan banyak teknologi teras seperti pengecaman dan penjejakan 3D berketepatan tinggi, segmentasi dan pemahaman semantik 3D, kedudukan masa nyata dan pembinaan peta, dan pengkomputeran tepi. Firma ini membina infrastruktur meta-alam semesta 3D dengan nisbah 1: 1 ke bumi, dan melaksanakan permainan MMO berskala besar (permainan dalam talian berbilang pemain berskala besar) atau aplikasi sosial dengan dunia nyata sebagai taman permainan, yang dapat diterapkan pada telefon pintar, cermin mata pintar, Terminal mudah alih seperti kereta pintar.

Produk utama DeepMirror, MirrorVerse, mengintegrasikan teknologi gabungan pra-sensor, teknologi kedudukan heterogen berbilang orang, dan seni bina awan serentak dan latensi rendah. Aplikasi ini mencapai liputan penuh cermin mata AR, terminal mudah alih, dan skrin besar.

Lihat juga:Syarikat pemanduan autonomi pertanian AIForceTech menerima pusingan pembiayaan A +

Menurut laporan Bloomberg Intelligence yang dikutip oleh perusahaan tersebut, pasar meta-kosmos global diperkirakan mencapai US$800 juta pada 2024. Menjelang 2030, pasaran Meta Universe akan mencapai AS $2.5 trilion. Menurut Forbes, Morgan Stanley meramalkan dalam laporannya kepada para pelabur pada 17 November 2021 bahawa pada tahun 2024, pasaran meta-alam semesta akan mencapai 8 trilion dolar AS dan dapat menjadi media sosial, media streaming dan permainan. Platform generasi seterusnya.