COL Digital Publishing Melancarkan Platform Pengumpulan “Fifth Prism”

COL Digital Publishing, pengendali harta intelek dalam talian, melancarkan “Prism Kelima” pada hari AhadPlatform pemerolehan digital meta-alam semesta pertama, setelah secara rasmi memasuki lapangan pada bulan November tahun lalu.

Melalui platform pengumpulan digital, Fifth Prism menyediakan transaksi seni digital berasaskan blockchain, pengumpulan, penciptaan kolaboratif, perlindungan hak cipta dan perkhidmatan transaksi untuk pencipta, pihak IP, artis, pengguna, pengumpul dan entiti lain yang berkaitan.

Ia juga menggunakan teknologi blockchain untuk melindungi hak cipta karya dalam koleksi digital di rantai, memenuhi tanggungjawab keselamatan kandungan, dan melindungi hak dan kepentingan pencipta dan pengumpul yang wajar. Pengguna di platform ini mesti lulus pengesahan nama sebenar dan hanya menyokong transaksi RMB.

Pelancaran platform pengumpulan digitalnya menawarkan senario baru untuk aplikasi digital dan pengewangan komersial untuk perpustakaan hak cipta kandungan dan IPnya, kata seorang eksekutif COL Digital Publishing kepada Cailinco.

Lihat juga:“China NFT Weekly”: Pelabur Web3 tidak peduli dengan penurunan pasaran

Pada masa ini, Fifth Prism telah menandatangani perjanjian kerjasama koleksi digital eksklusif dengan puluhan kartunis terkenal, dan koleksi digitalnya akan dipersembahkan di platform satu demi satu. Syarikat ini menggunakan model kerjasama pembahagian keuntungan dengan pencipta kandungan hulu/pihak IP, dan menyelesaikan pembahagian keuntungan sesuai dengan jumlah dan perkadaran yang dipersetujui dalam perjanjian yang ditandatangani oleh kedua-dua pihak. Koleksi kandungan syarikat sendiri tidak perlu membayar pembahagian keuntungan.