Cmind-SEMI melengkapkan pusingan pembiayaan baru ratusan juta yuan

Pada 20 Julai, Cmind-SEMI mengumumkanPusingan pembiayaan baru bernilai ratusan juta yuan selesai. Diketuai oleh Legendary Capital.

Cmind-SEMI ditubuhkan pada tahun 2021 dan didaftarkan di Zhuhai, Guangdong. Ia mempunyai pusat penyelidikan dan pembangunan produk di Shanghai, Hangzhou, Xi’an, Shenzhen dan Irvine, China. Syarikat ini memberi tumpuan untuk menyediakan cip komunikasi tanpa wayar canggih 4G dan 5G dan penyelesaian keseluruhan, dan produknya merangkumi Internet of Things (IoT), C-V2X dan telefon pintar.

Sun Dian, pengasas, ketua dan CEO Cmind-SEMI, mengatakan mengenai produk syarikat: “Sistem rangkaian selular global dan struktur pasaran berkembang pada kadar yang semakin meningkat. 2G dan 3G secara beransur-ansur menarik diri dari penggunaan rangkaian yang lebih luas, sementara stesen pangkalan 4G meningkatkan liputan keseluruhan dan stesen pangkalan 5G memperluas liputan dengan kadar yang layak. IoT akan menjadi gelombang kedua produk selain telefon pintar yang berkongsi dividen 5G. Ia akan merangkumi pasaran yang lebih besar dan menawarkan lebih banyak peluang. Produk cip mikro-semikonduktor akan melengkapkan pengeluaran pita dan penempatan pita pada separuh kedua tahun ini. “

Lihat juga:SiEngine menyelesaikan pembiayaan Siri A sekitar 1B yuan

Pada bulan Disember 2021, Cmind-SEMI menyelesaikan pusingan pertama pembiayaan yang diketuai oleh Walden International dan disertai oleh sejumlah dana dan institusi industri seperti Star Capital Management. Beberapa sumber industri lain terlibat dalam pelaburan pada masa itu. Dana tersebut ditandakan untuk penyelidikan dan pengembangan penyelesaian cip dan platform.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, IoT dan IoV (Internet of Vehicles) telah berkembang dan ditingkatkan dengan pesat, dan rantaian industri secara beransur-ansur bertambah baik dan matang. Khususnya, cip adalah komponen utama terminal IoT dan IoV, dan pelancaran cip mewah pasti akan memperkasakan perkembangan pesat seluruh industri. Dari segi pasaran, skala industri Internet of Things China harus terus mendorong pertumbuhan yang tinggi.Dengan perkembangan industri pemprosesan maklumat dan perkhidmatan aplikasi Internet of Things, skala industri Internet of Things China telah meningkat dari 489.6 bilion yuan pada tahun 2013 menjadi 1.6 trilion yuan pada tahun 2020. yuan.