China Ed Technology Unicorn Left Ye Bang disenaraikan dalam senarai sepuluh teratas “MIT Technology Review” pada tahun 2021

Pada 26 Februari, Sayebon, sebuah syarikat pendidikan dalam talian dalam talian yang terkemuka di China, telah disenaraikan oleh “MIT Technology Review” sebagai salah satu daripada sepuluh teknologi terobosan dalam bidang “jarak jauh” (TR10).  

TR10 adalah pemilihan tahunan teknologi yang paling penting tahun ini. Dilancarkan pada tahun 2001 dan diterbitkan oleh editor “MIT Technology Review”, TR10 mengakui teknologi baru yang paling berpotensi untuk dikomersialkan dan mengubah dunia.

Lihat juga:Permulaan teknologi pendidikan China Zuoye Gang menerima pembiayaan $1.6 bilion untuk menguasai pasaran bimbingan dalam talian

Tahun ini, “Segala-galanya Jauh” adalah topik besar kerana pandemik terus membuktikan pentingnya digitalisasi. Bantuan kerja rumah membolehkan pengguna mengambil gambar soalan ujian dan mencari penyelesaian dalam talian. Dari segi kursus langsung, syarikat telah meningkatkan infrastruktur teknikalnya dan mengembangkan teknologi proprietari untuk menahan lonjakan lalu lintas pada peringkat awal wabak mahkota baru dan memastikan hubungan yang stabil dan lancar untuk lebih daripada 33 juta pelajar. Untuk membuat pembelajaran lebih interaktif dan peribadi, Zuo Yebang juga menyediakan saiz kelas yang berbeza.

Foto Wang Yan. (Sumber: Zuoyebang)

Wang Yan, ketua perancang strategik Siap Gang, baru-baru ini menyampaikan ucaptama mengenai bagaimana teknologi jarak jauh yang inovatif dapat mempercepatkan pembangunan Siap Gang, menyediakan platform dengan 800 juta peralatan pengguna berdaftar, kumpulan pengguna terbesar dalam industri pembelajaran jarak jauh.  

Menurutnya, teknologi jarak jauh yang digabungkan dengan data besar, AI dan alat lain akan terus memperkasakan pendidikan dalam talian dan mengubah pembelajaran tradisional. Wang berkata kepentingan teknologi jarak jauh akan terus meningkat kerana pendidikan dalam talian akan menjadikan pendidikan berkualiti dapat diakses oleh semua orang.  

Ditubuhkan pada tahun 2015, Zuo Yebang mengoptimumkan algoritma AInya untuk meningkatkan kadar pengiktirafan buku, tulisan tangan dan foto skrin dengan ketara. Ia juga boleh melakukan satu juta carian seminit untuk perpustakaan lebih daripada 300 juta soalan dan menyediakan penjelasan langkah demi langkah dengan ketepatan lebih daripada 97%.