China E-sports Weekly: JD.com, Moslian menyertai pertandingan jemputan pertengahan musim sebagai rakan kongsi China, Funspark dan Elisa E-sports bergabung dalam pusingan baru pertandingan CS: GO

Minggu lepas, beberapa rakan kongsi dan penajaan penting muncul dalam industri e-sukan China. Platform siaran langsung China Huya dan pengendali e-sukan “League of Legends” TJ Sports menandatangani perjanjian hak cipta media lebih daripada 2 bilion yuan ($310 juta), menandakan pencapaian baru dalam industri e-sukan China.

Platform e-dagang domestik JD.com dan jenama buku harian domestik Mosleian menyertai kejohanan jemputan pertengahan musim League of Legends 2021 yang akan datang sebagai rakan China;  JD  Juga dengan  Sukan TJ; Funspark bekerjasama dengan Elisa Esports, GRID Esports dan Relog Media untuk menganjurkan lawatan CS: GO baru dengan hadiah keseluruhan $2.7 juta.

Lihat juga:“China E-sports Weekly”: Tencent E-sports bekerjasama dengan Provinsi Hubei, hasil penyelidikan perlawanan palsu LPL dan LDL diumumkan

JD.com dan TJ Sports menandatangani kerjasama dua tahun untuk menjadi rakan kongsi MSI China

Sebagai League of Legends 2021 Invitational (MSI) mendekati, pasukan dari liga serantau telah tiba di Iceland. Menurut TJ Sports, gergasi e-dagang Cina JD.com dan jenama diari Moslian menyertai MSI sebagai dua rakan kongsi China. Rakan kongsi global acara itu ialah Mercedes-Benz, MasterCard, BOSE dan jenama telefon pintar Cina OPPO.

Di samping itu, pada majlis menandatangani perjanjian yang dihoskan oleh kedua-dua syarikat, JD.com dan TJ Sports menandatangani perkongsian strategik selama dua tahun. Tao Ren, naib presiden JD.com, dan Lin Song, co-CEO TJ Sports, menghadiri majlis tersebut dan menandatangani perjanjian itu. Pegawai menyatakan hasrat mereka untuk terus meneroka model perniagaan “e-dagang x e-sukan”.

Syarat kewangan perjanjian tidak didedahkan.

JD.com mempunyai organisasi e-sukan sendiri, JD Games (JDG), dan telah menganjurkan acara “JD Cup” sejak 2019. Ciri-ciri pertandingan  Dota 2,  PUBG,  Kehormatan raja,  Elit pengaman  Dan juara e-sukan lain. JD.com juga mendedahkan bahawa semasa final Piala JD 2020, acara luar talian dan aktiviti dalam talian mendorong penjualan keseluruhan notebook permainan dan tetikus tanpa wayar masing-masing meningkat 220% dan 180%.

Memandangkan bilangan penonton astronomi LPL, perkongsian strategik dua tahun dengan TJ Sports mungkin memberi rangsangan kepada jualan e-dagang perkakasan JD PC.

Funspark bekerjasama dengan Elisa Esports untuk masuk semula ke media untuk litar kejohanan CS:GO baru “Champions of Elisa’s Championship”

Funspark, penganjur acara CS: GO terbesar di China, mengumumkan bahawa syarikat itu telah bekerjasama dengan syarikat produksi Belgrade Relog Media dan penganjur acara CS: GO Finland  Elisa eSports  Litar CS: GO antarabangsa yang baru akan diwujudkan bersama, yang dipanggil “Kejohanan Kejohanan ELISA”.

Velodrom ini akan menyediakan dana kumpulan hadiah keseluruhan $2.7 juta dari 2021 hingga 2022 untuk tiga siri kejohanan berasingan: “Home Sweet Home Series” bernilai $1.2 juta yang dihoskan oleh Relog Media; “Siri Elisa Esports” bernilai $650,000 yang dihoskan oleh Elisa Esports; Dan “FunSpark Ulti” bernilai $630,000 yang dihoskan oleh FunSpark.

Selain itu, semua siri acara di bawah trek akan menggunakan sistem pemarkahan yang sama yang disediakan oleh GRID Esports, sebuah syarikat data e-sukan yang berpusat di Berlin. Syarikat itu mengumpulkan $10 juta bulan ini dalam pusingan Siri A yang diketuai oleh Alinea Capital.

“Funspark merasa terhormat menjadi sebahagian daripada pertandingan ini, membawa platform antarabangsa dan bonus besar kepada pemain CS: GO di China,” kata Zhang Zi, ketua eksekutif Funspark.

Berita Perniagaan E-Sukan Lain: